15. marraskuuta 2013

Mötley gruel - monta viljaa uunipuurossa ja mansikat kiisselissä

Miten joku tavattoman yksinkertainen voi olla niin hyvää? Tätä pohdittiin tytön kanssa, kun vedettiin kahteen pekkaan, tai no pikkumiehen pienoisella avustuksella, melkein puoli vuoallista uunipuuroa ja kunnon satsi mansikkakiisseliä. Itse olen aina mieltänyt puurot enemmänkin aamu- tai iltapalaksi, mutta tyttö ehdotteli joku aika sitten, että voisi laittaa puuroa myös ruoaksi. Ja kun sama toive tuli ukoltakin, niin pakkohan sitä oli toteuttaa toiveet. Kai se on myönnettävä, että pari tuntia uunissa muhinut puuro oli hyvää! Ihan eri kuin aamulla hät' hätää kiehautettu kaverinsa. Positiivisesta kokemuksesta riemastuneena lupasin, että puuropäiviä voidaan pitää toistekin. 

Jos rehellisiä ollaan, niin 4-viljan uunipuuro muuttui oikeasti aika monen viljan puuroksi hiutaleiden loputtua kesken. Lisäsin sitten joukkoon 7-viljan hiutaleita, mutta ei niitä tullut tähän kuin desin verran. Puuroa ensimmäisen kerran kauhaistessani, en muistanut kyseisen hiutalepaketin sisältävän pellavansiemeniä. Ihan oikeasti kuvittelin hetkisen, että meille on iskenyt joku ötökkä-invaasio ja että siemenet olivat pieniä toukkia. Hälytys oli onneksi väärä... 




Mansikkakiisseli

250g pakastemansikoita
8dl vettä
1,5dl sokeria
4rkl perunajauhoja
1dl vettä
Pinnalle:
sokeria

  Laita mansikat, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä. Nosta kattila liedeltä. Sekoita desi vettä ja perunajauhot keskenään ja kaada seos ohuena nauhana kiisselin joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna, kunnes kiisseli pulpahtaa.
  Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. 




4-viljan uunipuuro

5dl 4-viljan hiutaleita
4dl vettä
1l maitoa
3rkl sokeria
0,5-1tl suolaa
Vuokaan:
margariinia tai voita

  Kaada kaikki ainekset suureen, voideltuun uunivuokaan. Sekoita. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin kahden tunnin ajan. Nosta vuoka pois uunista ja anna puuron vetäytyä hetken kannella tai foliolla peitettynä. Nauti sellaisenaan tai kiisselin kera.

 

8 kommenttia:

  1. Uunipuuroa pitääkin testata! Meilläkin tuo leivinuuni lämpiää joka päivä sen verran että saan siinä ruoat tehtyä. Samallahan siellä jälkilämmössä hautuisi puurokin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi leivinuuni <3 Jos joskus tästä pois muutetaan, niin uudessa talossa täytyy olla leivinuuni. Vaikka puuhella löytyykin, niin ei se aja samaa asiaa.

      Poista
  2. Kyllä se vaan on niin hyvää, meillä kotonq qinq tehtiin leivinuunissa ja oli valmiina kun tulin koulusta kotiin. Ihan parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli taatusti ihana tulla koulusta kotiin, kun oli puuro odottamassa. Mulla ei uunipuuroon liity mitään lapsuusmuistoja, mutta muihin ruokiin sitäkin enemmän.

      Poista
  3. Hyvännäköistä! En olekaan ennen tehnyt uunissa muuta kuin riisipuuroa. Kiitti ohjeesta! Tämä pääsee heti tänäiltana testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kelpaa :) Harkitsin myös uuniriisipuuroa, mutta tämä vei tällä kertaa voiton.

      Poista
    2. No niin. Uunipuuro tuli tehtyä ja hyväksi todettua! Puolet tuli syötyä samantein isomman tytön ja hieman pienemmän avustuksella :) Oli mahdottoman helppo tehdä ja makukin kivasti erilainen kuin normipuurossa. Uunipuuroja tulee taatusti tehtyä useamminkin, hiutaleita välillä vaihdellen. Kiitti vielä ohjeesta! :)

      Poista
    3. Kiva, että kelpasi :) Täytyisi itsekin tehdä useammin. Etenkin sitten kun säät viilenee, niin voi laittaa puuron puuhellalla.

      Poista