Mulla on paha tapa raastaa ruoan lisukkeeksi paljon enemmän porkkanoita kuin mitä tulee syötyä. Yleensä jemmaan loput raasteet jääkaappiin, josta ne sitten syödään seuraavana päivänä jos muistetaan. Jos raasteen säästäminen ei innosta, voi lopun käyttää vaikka porkkanapannariin. Ihanaa iltapalaa, joka kelpaa ainakin meillä! Pannarit on myös oiva keino käyttää ylimääräiset tai vanhaksi menossa olevat maidot tai kananmunat. Litra maitoa katoaa paljon nopeammin pannarina kuin juotuna :) Ohje tähän pannukakkuun löytyi nostalgiakorteista.
Porkkanapannukakku tai -ohukaiset
2-3 (n.4-5dl) porkkanaa hienona raasteena
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
6dl maitoa
(2rkl hienonnettua persiljaa)
Huuhdo, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat, jauhot, suola ja maito tasaiseksi taikinaksi. Lisää porkkanaraaste ja persilja taikinaan. Kypsennä joko uunissa 200 asteessa 35-40 minuuttia tai paista porkkanalätyiksi miedolla lämmöllä ohukaispannulla.
Tehtiinkös nää niistä karkeista.... :D
VastaaPoistaEi :D Pikkumies jaksoi muuten hymyilyttää taas kommenteillaan.. Pyysi, että saisi katsoa matikkahirviön. En meinannut millään ymmärtää, että tarkoitti Katti Matikaista :D
Poista