30. marraskuuta 2013

Tää kaikki sattui liian lujaa pieneen rinkeliin....

Tämä blogisti päätti tulla kylmäkaapista tai ruokakomerosta ulos ja jatkossa kirjoittelen omalla nimelläni nimimerkin sijaan. Samalla yritän opiskella Google+:n ihmeellistä maailmaa ja laittaa blogin juttuja myös sinne. Aikaa ja hermoja tuo opiskelu taatusti vaatii, joten kaikki vinkit aiheen tiimoilta otetaan riemulla vastaan. Minä kun oon melko onneton näiden uusien juttujen kanssa. Mutta ehkä se siitä suttaantuu ajan kanssa.

Torstain taikinaterapiatuokion toisena tuotoksena oli rukiiset rinkikät ja tässä ohjetta niihin. Sellaisenaan nautittuna nämä ei ole kummoisia, mutta bagelin tapaan täytettynä oikein hyviä. Ja onhan tämä hitusen terveellisempi vaihtoehto pelkkää vehnää sisältäville rinkeleille. Lisäksi rinkelit on suht nopeita tehdä, sillä taikina kohotetaan vain kerran. Ohjeen alkuperää en tiedä, kun ohje on ollut mapeissani melko kauan. 




Rukiiset rinkilät
(16kpl)

2dl vettä
3dl maitoa
50g hiivaa
1,5tl suolaa
50g voita tai margariinia
5,5dl vehnäjauhoja
n.7dl ruisjauhoja

  Murenna hiiva taikinakulhoon. Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon vesi, maito ja suola. Lämmitä/jäähdytä kädenlämpöiseksi ja kaada hiivan joukkoon. Hiivan liuettua lisää joukkoon jauhot ja alusta.
  Jaa taikina 16 osaan. Pyörittele ohuiksi tangoiksi ja asettele uunipellille rinkilän muotoon. Nipistä päät hyvin yhteen. Anna nousta puolisen tuntia. Paista rinkeleitä 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. 
 

5 kommenttia:

  1. Vautsi, rohkea päätös :) ja komiat rinkilät rukiista nam! Seuraanpa mielenkiinnolla google+ kokemuksiasi, itse pysyttelen vaan Pampulan pauloissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuumasin, että voin vallan mainiosti esiintyä omalla nimelläni. En usko, että siitä haittakaan on :) Tiedä sitten oliko päätös viisas, mutta näin mennään eteenpäin.

      Poista
  2. Rohkea teko!!!! :)

    Ja ihania bageleita, ovat varmasti aivan mahtavan makuisia täytettyinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedä sitten kuinka viisas ratkaisu oli, mutta tehty mikä tehty :)

      Poista
  3. Rinkelit näyttää hyviltä. Noista varmasti tykkäisin, kun ovat rukiisia!

    VastaaPoista