13. marraskuuta 2013

Pistetään, pistetään banaanitorttua poskeen...

Lapset alkoivat jo tuskastua, kun viime aikoina tehdyt leivonnaiset ovat päätyneet aina jonkun muun pöytään. Kun ei eilen mitään ihmeempää ohjelmaa ollut, eikä sateinen sää houkutellut ulkoilemaan, ajattelin vihdoin leipoa jotain muksuillekin. Leipomus valikoitui sen mukaan, mihin löytyisi ainekset kotoa ja tällä kertaa se oli Pirkasta kopsatulla ohjeella valmistettu pekaanipähkinä-banaanitorttu. Tosin Pirkan sivuilla tämä kulkee nykyään banaani-pekaanipähkinäpiirakan nimellä. Pekaanipähkinöitä ei aivan ollut riittävästi, mutta lisäsin joukkoon muutaman parapähkinän. Ja sainpa samalla käytettyä pari tummanpuhuvaa, mutta täysin syömäkelpoista banaania. Hyvä hyvä! Torttu kuuluisi tarjoilla vaniljakastikkeen kanssa, mutta kun sitä ei ollut, enkä jaksanut itse tehdä, kaivoin pakastimesta jäätelöä seuraksi. Hyvin toimi sekin!

En tiedä johtuiko mun uunista vai mistä, mutta tortun keskusta ei tahtonut kypsyä millään. Siksi jouduin pitämään torttua hieman kauemmin uunissa, jolloin reunoista tuli hieman kuivakat. Mutta vaikka en banaanileivonnaisista kauheasti tykkää, niin tämä kyllä kelpasi.




Pekaanipähkinä-banaanitorttu
(12ann.)

1ps(125g) pekaanipähkinöitä
2(400g) banaania
1rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1,75dl sokeria
2,25dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1,5dl juoksevaa margariinia (laitoin sulatettua voita)
Koristeluun:
kaakaojauhetta
kanelia
Lisäksi:
vaniljakastiketta tai -jäätelöä

  Rouhi pähkinät veitsellä. Viipaloi banaanit ja mausta ne sitruunanmehulla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon. Ota pähkinärouheesta 3/4 dl talteen. Lisää loppu pähkinärouhe taikinaan vuorotellen rasvan kanssa.
  Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm) ja asettele päälle banaanit. Ripottele pinnalle talteen otettu pähkinärouhe. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  Siivilöi tortun päälle kanelia ja kaakaojauhetta. Tarjoa pekaanipähkinä-banaanitorttu vaniljakastikkeen tai -jäätelön ja teen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti