17. lokakuuta 2014

He'll make me happy - ruotsalaisen kokin helpot pekoni-broilerikääröt

Pikkumiehen ollessa noin kaksi vuotias (muistaakseni!), oli Muppetit kova juttu. Aina piti saada katsoa mamaa, siis Animalia youtubesta. En tiedä mikä tuossa punapäisessä rumpalissa oikein kiehtoi, mutta jostain syystä se tuntui olevan ylivertainen muihin nähden. Kun sattumalta näin Muppeteista tutun ruotsalaisen kokin keittokirjan, oli se saatava hyllyyn. Kirjassa ei niin hirveästi ohjeita ole, mutta kaikki mitä on testattu, ovat olleet oikein hyviä. Tänään testivuorossa oli ruotsalaisen kokin pekoni-broilerirullat, joita syötiin riisin kanssa. Mun mielestä näissä maistui liikaa oregano, mutta miehen mukaan se ei haitannut ollenkaan. Jos oregano ei kuulu lempimausteisiisi, niin laita sitä reilusti vähemmän. Tuoreita yrttejä en tällä kertaa laittanut ollenkaan.
Pekoni-broilerirullat

6-8 broilerin ohutta fileepihviä
1/2tl suolaa
1/2tl jauhetta valkopippuria 
(laitoin vain ripauksen)
1tl kuivattua rakuunaa
1tl kuivattua oreganoa
100g yrttituorejuustoa
(muutama oksa tuoretta rakuunaa ja oreganoa)
1pkt(n.150g) pekonia
öljyä
1-2tl currya
2dl ruokakermaa
1dl vettä
Lisäksi:
cocktailtikkuja

  Levitä fileepihvit leikkuulaudalle. Sekoita suola, pippuri ja kuivatut yrtit keskenään. Jos fileet ovat paksuja, nuiji niitä hieman. Ripottele mausteseos fileille ja laita nokare (n.1-2tl) tuorejuustoa joka fileelle. Jos käytät tuoreita yrttejä, riivi niistä lehtiä tuorejuuston päälle.
  Kääräise fileet rullalle ja pyöräytä 1-2 pekoniviipaletta jokaisen rullan ympärille. Sulje cocktailtikuilla. 
  Ruskista rullat öljyssä paistinpannulla ja ripottele päälle curry. Kaada pannulle kerma ja vesi. Hauduta rullia kannen alla miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Kääntele rullia ja sekoittele kastiketta välillä. Tarkista nesteen määrä ja lisää hiukan vettä tarvittaessa.
  Tarjoa rullat perunoiden, pastan tai riisin kanssa.

Ruoan myötä keittokirjaprojekti eteni taas yhden kirjan verran. Tällä kirjalla on ehdottomasti paikka meidän hyllyssä, sillä pikkumies viettää edelleen usein aikaansa tätä kirjaa selaillen. Tässä poika on ehdottomasti tullut vanhempiinsa, sillä kiinnostus kaikenlaisia kirjoja kohtaan on kova. Välillä hälle täytyy lukea avaruudesta, välillä selaa itsekseen mun keittokirjoja tai omia kirjojaan. Ehdoton suosikki on loruaapinen, jonka parissa viettää suunnattoman paljon aikaansa. Hassu poika. Toisaalta mahdoton viikari, toisaalta kirjojen parissa viihtyvä nössykkä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...