4. lokakuuta 2014

Hei, tän päivän sankari oot! - suklaa-vadelmakakkua synttäripojalle

Kaverin suloinen miehenalku juhlistaa tänään 10-vuotissynttäreitään ja sain taas kunnian tehdä juhliin täyte- ja voileipäkakun. Täytekakkuun tuli suklaapohja ja väliin yksinkertaisesti kerma-tuorejuustovaahto, vadelmia ja vadelmamarmeladia. Olen joskus tehnyt samalla tavalla lakkakakun ja vaikken lakoista tykkää, niin se kakku oli kyllä hyvää! Vadelmamarmeladin tilalla voi silloin käyttää lakkahilloa. Koristeista toivottiin hyvin yksinkertaisia, joten tein päälle vain muutaman kukan ja teksti kirjoitin kimallegeelillä. 




Kun kakkuja teen, vierähtää siinä yleensä kolme päivää. Ensimmäisenä iltana teen pohjan, toisena päivänä täytän ja tarjoilupäivän aamuna koristelen. Näin pohja ja täytteet ehtivät tekeytyä oman aikanasa ja kakusta tulee mehevää. 




Oikein paljon onnea vielä Nuuti! Toivottavasti kakku maistuu! 

Vadelma-suklaakakku

Pohja:
6 kananmunaa
2 1/4dl sokeria
2 1/4dl vehnäjauhoja
4,5rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
Kostutus: 
1/2-1dl vedellä laimennettua sitruunamehua
Täyte:
2dl vispikermaa
180g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl sokeria
1/2rkl vaniljasokeria
200g pakastevadelmia sulatettuna
n.100g vadelmamarmeladia
Päälle:
100g taloussuklaata
1/2dl vispikermaa
pikkuruinen nokare voita
Reunoille:
5dl vispikermaa
2rkl tomusokeria
1rkl vaniljakreemijauhetta

  Voitele ja jauhot kakkuvuoka (halk. n. 24-25cm). Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Nostele taikina varovasti sekaisin. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä hieman ennen kumoamista. Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä.
  Leikkaa pohja kolmeen osaan. Vatkaa täytteen kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää vatkaamisen loppupuolella tuorejuusto joukkoon. Jatka vatkaamista vielä hetki. Mausta vaahto sokerilla ja vaniljasokerilla ja lisää joukkoon sulatetut ja valutetut vadelmat. Jos käytät ulkolaisia vadelmia, kuumenna ne ensin. 
  Kostuta alin kakkulevy kevyesti vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä päälle ohuen ohut kerros vadelmamarmeladia. Levitä päälle puolet vadelmavaahdosta. Nosta päälle toinen levy, kostuta, levitä päälle marmeladi ja loput vadelmavaahdosta. Nosta päälle viimeinen kakkulevy, kostuta se kevyesti. Kääri kakku kelmuun ja anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Kumoa kakku tarjoilualustalle. Valmista suklaakuorrute. Mittaa kattilaan suklaa ja kerma ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä vielä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Jos haluat, lisää joukkoon vajaa teelusikallinen voita. Sekoita hyvin, että voi sulaa. Kaada suklaakuorrute kakun päälle keskeltä aloittaen. Kuorrute jämähtää aika nopeasti, joten toimi suht rivakasti. 
  Vatkaa reunoille tuleva kerma vaahdoksi. Lisää vatkaamisen loppupuolella vaniljakreemijauhe ja tomusokeri. Pursota kerma kakun reunoille haluamallasi tavalla. 
  Tässä kakussa päällä on sokerimassasta tehdyt kukat ja muutama koristerae. Teksti on tehty kimallegeelillä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti