1. lokakuuta 2014

Hey man, don't you touch my tuna! - maukas ja helppo tonnikalalasagne

Ulkoisen olemuksen perusteella lasagne ei ole maailman kaunein ruoka, mutta hyvää se on! Tosin mun on pakko tunnustaa, että aloin tykkäämään lasagnesta vasta teini-ikäisenä. Muksuna kun en tykännyt juustoista, niin ei lasagnekaan oikein kolahtanut. Sittemmin olen ottanut vahingon monin kerroin takaisin ja syönyt lasagnea sitäkin enemmän. Kun lasagnea teen, niin valitettavan usein tulee turvauduttua siihen tuttuun ja turvalliseen jauhelihalasagneen. Tällä kertaa tein tosin poikkeuksen ja korvasin jauhelihan öljyyn säilötyllä tonnikalalla. Varmasti tähän kävisi myös veteen säilötty kala, mutta kun en siitä oikein piittaa, niin valitsin tuon rasvaisemman version. Lasagnen ohjeen löysin vanhasta mapistani, mutta jouduin sitä hieman soveltelemaan, sillä osa reseptin aineksista oli sellaisia, ettei niitä enää kaupasta löydy. Minä tykkäsin tästä kovasti, tyttö söi kun oli pakko ja pikkumies ei suostunut muuta kuin pyörittelemään ruoan palasia lautasen reunalta toiselle. 




Tonnikalalasagne

n.300g lasagnelevyjä
Tonnikalakastike:
3prk tonnikalapaloja
1pss herne-maissi-paprikaa
1prk(390g) valkosipuli-tomaattimurskaa
1prk(200g) raejuustoa
100g pestoa
3tl valkosipulimurskaa
Valkokastike:
50g voita
1dl vehnäjauhoja
1l kevytmaitoa
150g juustoraastetta
ripaus pippurisekoitusta
Päälle:
juustoraastetta

  Valuta tonnikalasta öljyt/vedet pois. Sekoita keskenään tonnikalakastikkeen ainekset, herne-maissi-paprika kohmeisena. Kastiketta ei tarvitse kuumentaa.
  Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää maito vähän kerrallaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää juusto ja kuumenna, kunnes juusto on sulanut. Mausta pippuriseoksella.
  Lado voideltuun uunivuokaan ensin kolmannes tonnikalaseoksesta, päälle valkokastiketta ja kerros lasagnelevyjä. Toista kaksi kertaa. Päällimmäiseksi jää lasagnelevyt ja kerros valkokastiketta. Ripottele päälle juustoraastetta.
  Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä kevyesti leivinpaperilla tai foliopalalla.
  Anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. 




6 kommenttia:

  1. Lasagne on aina ollut mun lemppariruokaa!! Koulussa oli ihan mielettömän hyvää, sellaista "löysäkasalasagnea". Äiti teki tosi hyvää lasagnea. Myös kummitäti teki ihan mielettömän hyvää lasagnea. Joskus olen yrittänyt tuolle isännälle ehdottaa että kokeiltas esim. kanalasagnea, mutta lasagnessa kuuluu kuulemma olla vaan ja ainoastaan jauhelihaa PISTE.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun täytyy joskus salaa ujuttaa jauhelihan tilalle kanaa :) Ja jos ei kelpaa, niin menkööt grillille :D

      Poista
  2. Voi että mä tykkäisin tosta, mutta miten mä lahjon tai huijaan sen Isännän syömään tota, kun se väittää, ettei se tykkää lasagnesta. Eipä silti, vielä vähän aikaa sitten tuo vielä väitti, ettei tykkää mistään pastaruoasta, mutta kummasti ne on sille alkanut maistumaan.☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvästi kehityskelponen yksilö makujen suhteen tuo ukkos :) Kun oot saanut opetettua pastaruoille, niin varmasti maistuu lasagnekin. En mäkään ennen näistä tykännyt, mutta nyt kelpaa vähän liiankin hyvin.

      Poista
  3. Voi kun näyttää hyvältä! Raejuustoa kastikkeessa, onpa hauska idea. Tämä menee kyllä kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tässä raejuusto suli mukavasti kastikkeeseen. Hyvää oli, joskin satsi oli melko suuri. Vähempikin olisi meidän sakille piisannut.

      Poista