16. lokakuuta 2014

Bake your own bred! - testissä Tuoppi Mallasmestarin uudet mallaslimppuainekset

Kuka muistaa vielä Laihian Mallas Oy:n Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipäainekset? Viime joulun alla niitä testailin ja tykästyin niin kovasti, että sen jälkeen meiltä on aina löytynyt leipäainespaketti kaapista akuuttia leipävajetta varten. Nyt saaristolaisleipä on saanut uudet seuraajat, kun kauppoihin on ilmestynyt Laihian Maltaan Tuoppi Mallasmestarin mallaslimppu- sekä Mallasmestarin puolukkainen mallaslimppuainekset. Laihian Mallas Oy lahjoitti Kääpiölinnaan paketin kumpaakin leipäainesta kokeiltavaksi. Paketissa on valmiina jauhoseos, hiiva sekä paistovuoka yhtä leipää varten. Mallaslimppupaketissa on näiden lisäksi vielä pussi mallasjuomauutetta. 


Tuoppi Mallasmestarin MallaslimppuMallaslimppuainekset ovat helppo ja nopea tapa saada uunituoretta leipää syödäkseen. Valmiiseen jauhoseokseen sekoitetaan kuivahiiva sekä lämmitetty vesi. Näitä sekoitetaan voimakkaasti, jonka jälkeen taikinan annetaan kohota joko kulhossa tai kaadetaan kohoamaan paistovuokaan puoleksi tunniksi. Itse kohotin taikinat kulhoissa, jotka laitoin suurempiin, lämmintä vettä sisältäneisiin kulhoihin. Tämän jälkeen taikinat kaadetaan vuokiin ja kypsennetään puoli tuntia uunissa. Helppoa, vai mitä?

Viimeksi ongelmana olivat leviävät paistovuoat, mutta mun mielestä tällä kertaa leivät pysyivät hieman paremmin ryhdissään. Paistoaika olisi meidän uunilla saanut olla muutaman minuutin pidempi, sillä puolukkainen leipä jäi aavistuksen vaaleaksi ja taikinaiseksi. Mutta tämäkin on uunikohtaista. 


Tuoppi Mallasmestarin Puolukkainen Mallaslimppu

Vaikka yleensä en tällaisia ainespaketteja ostele, niin Laihian Maltaan leipäaineksia voin suositella hyvillä mielin. Näillä onnistuu myös vähemmän leipiä leiponeet, mutta ihan hyvin sopivat kokeneemmankin jauhopeukalon käytettäväksi. En minä ainakaan jaksa aina leipoa leipää alusta alkaen, joten silloin voin ihan hyvin tarttua valmiiseen leipäainespakettiin. Näiden maku nimittäin on oikeasti oikein hyvä! Mallaslimppua voisin syödä vaikka kuinka! Puolukkaiseen versioon kaipasin hieman enemmän puolukan makua, sillä nyt mallas jyräsi tuon maun aika huolella. Mutta oikein hyvää leipää siitä huolimatta. Jos haluat kokeilla, niin pidä silmällä tämän näköisiä paketteja jauhohyllyssä... 
Leipäainespaketit lahjoitti Laihian Mallas Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...