28. lokakuuta 2014

Suomiwokkia suurella tunteella - helppo, nopea possu-juureswok

Tämä simppeli juures-possuwok tehtiin ja syötiin jo viime viikolla, mutta en vain ole ehtinyt siitä mitään kirjoittamaan. Tämä ruoka on hassu sekoitus kotimaisia juureksia/kasviksia ja itämaisia makuja. Nopeasti kypsennetty possu on suussasulavan pehmeää, kun taas kasvikset saavat jäädä hieman rapsakoiksi ja tuoda ruokaan vähän purutuntumaa. Kasviksia voi vaihdella mielensä mukaan, samoin ruoassa käytettyä maustekastiketta. 




Juures-possuwok

300-400g possun sisäfileetä
ripaus suolaa
pieni pala tuoretta inkivääriä
maapähkinäöjyä
1-2rkl Szechuan wok-kastiketta
1rkl ketsuppia
1-2 porkkanaa
1 suuri punasipuli
1 nauris
1/2-1 kesäkurpitsaa
1/2 kukkakaali
ripaus ruokokidesokeria
ripaus suolaa
pieni tilkka vettä
Tarjoiluun:
Szechuan wok-kastiketta

  Leikkaa possun sisäfilee hyvin ohuiksi suikaleiksi. Raasta kuorittu inkivääri. Suikaloi porkkanat, nauris ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi, lohko punasipuli ja leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. 
  Kuumenna wokpannussa öljy, lisää pannulle inkivääri ja possusuikaleet. Pannu saa olla todella kuuma! Paista nopeasti kypsäksi ja nosta inkiväärit ja possut lautaselle odottamaan. Mausta suolalla, wok-kastikkeella ja ketsupilla.
  Lisää pannulle tarvittaessa öljyä ja kuumenna. Lisää porkkanat, nauriit, kesäkurpitsat ja sipulit. Paista minuutti pari välillä sekoitellen. Lisää kukkakaalin kukinnot ja tarvittaessa tilkka vettä. Kypsennä vielä muutama minuutti. 
  Mausta kasvikset suolalla ja sokerilla ja lisää possusuikaleet pannulle. Sekoita, lisää tarvittaessa wok-kastiketta ja tarjoa riisin tai nuudelien kera.

Nyt taidan olla ilkeä ja tartuttaa tämän korvamadon teidänkin päähän soimaan.... Mukavaa päivänjatkoa :)




2 kommenttia:

  1. NAAAAMMMMM!!! Tää oli maistunut mullekin!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kumman nopeasti tämä meilläkin katosi. Tosin pikkumies ei tykännyt yhtään :D

      Poista