27. lokakuuta 2014

Got you by the meatballs! - helpot italialaiset frikadellit

Huh, takana on melkoinen viikonloppu ensin Tampereella, sitten Helsingissä. Perjantaina hyppäsin junaan ja suuntasin kohti suurta maailmaa. Illan vietin serkkuni kanssa koemeikkejä tehden, siideriä ja glögiä nauttien ja muuten vaan höpisten. Tyttöjuttuja siis! Lauantaiaamu koitti ensin hieman ankeahkona, kiitos niiden siiderien ja etenkin niiden glögien, mutta kummasti se siitä alkoi kirkastumaan. Kunhan tavarat oli kasassa, hypättiin autoon ja suunnattiin kohti Helsinkiä. Ensimmäisenä ohjelmassa oli Blogger's Inspiration day-tapahtuma, johon saavuttiin aivan viime tingassa. Tunti ehdittiin ihmetellä maailman menoa, kun oli aika siirtyä tapaamaan serkkuni entistä työkaveria siiderin merkeissä ja suunnata Vantaalle vaatteita vaihtamaan. Illan ohjelmaan kuului pistäytyminen Indiedays Blog Award-juhlassa. Koska suurin osa bloggaajista oli aivan vieraita, oli olo melko orpo. Onneksi pari tuttua naamaa löysin, joskin melko viime tingassa! Oli aivan ihanaa tavata Anni ja Hertta

Tänään arki iski todenteolla päin kasvoja ja pakko oli tarttua kauhan varteen, vaikkei ajatus yhtään houkutellutkaan. Ruoka oli onneksi melkoista pikaruokaa, italialaisia frikadelleja ja pastaa. Nämä lihapullat kypsytetään kastikkeessa, eikä vaadi paistoa ennen kastikkeeseen laittoa. Ehkä siksi ovatkin niin meheviä. Kastikkeen joukkoon voi pilkkoa paprikan tai pari, jos haluaa. Meillä kypsät paprikat ei edelleenkään neidille uppoa, joten en viitsinyt toista niillä kiusata. Persiljaa olisi voinut olla edes värin vuoksi, mutta se jäi yllättäen taas kauppaan. Ohje on mukaeltu Pirkasta löytyneestä reseptistä.




Italialaiset frikadellit

3rkl korppujauhoja
1dl vettä
4tl grilli- tai jauhelihamaustetta
400g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
Kastike:
1 iso sipuli
3 isoa valkosipulikynttä
loraus oliiviöljyä
500g paseerattua tomaattia
1 lihaliemikuutio
1-2tl oreganoa¨
mustapippuria
(persiljaa)
Päälle:
parmesaania tai Grana Padano-juustoa

 Sekoita korppujauhot ja grillimauste veteen. Anna turvota hetken aikaa. Lisää jauheliha ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta noin 20 tasakokoista pyörykkää.
  Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Jos käytät paprikoita, anna myös niiden kypsyä hetki. Lisää paseerattu tomaatti, murennettu liemikuutio ja oregano. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti. Nosta pyörykät kastikkeen joukkoon ja anna kypsyä hiljalleen poreillen 10-20 minuuttia pyöryköiden koosta riippuen. Kääntele pyöryköitä välillä. Mausta maun mukaan pippurilla ja ripottele päälle halutessasi persiljaa. Tarjoa pastan ja juuston kera. 

Melkoisia herkkuja on parin päivän aikana saanut maistella, kun eilen sain palan tyttöni tekemää appelsiini-unelmatorttua ja tänään pikkumiehen päiväkotikaverin äidin tekemää superhyvää inkivääri-juustokakkua! Nam! Mutta nyt on aivan pakko jättää herkut hetkeksi sivuun ja keskittyä puputtumaan aivan tavallista ruokaa ja sitäkin mielellään vähän vähemmän.... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti