21. huhtikuuta 2015

Elämän päämäärä - jos sillä on sellainen - on aina etsiä kiusauksia - ihana punajuuri-kinkkukiusaus Aurajuustolla

Perunapakasteet eivät yleensä meidän ruokapöytään kuulu, mutta liekö sitten laiskuus vai mikä, sillä nykyään niitä tulee aina silloin tällöin ostettua. Eilen oli taas sellainen päivä, että ajatus perunateatterista tökki pahemman kerran, joten nappasin valmiin perunasuikalepussin mukaan kaupassa käydessä. Perunasuikaleet päätyivät herkulliseen kiusaukseen kinkun, punajuuren ja Aurajuuston kera. Ohjeen olen kopsannut mappeihini Pirkasta, mutta tottahan sitä piti vähän muunnella meille sopivaksi. Jos tykkää oikein juustoisesta kiusauksesta, kannattaa murustaa Aurajuustoa perunakerrosten väliinkin kinkun ja punajuuren kaveriksi. 




Kinkku-punajuurikiusaus

1 pss (500 g) perunasuikaleita (pakaste)
200 g savupalvirouhetta
1 sipuli
tilkka öljyä
suolaa
mustapippuria
200 g etikkapunajuuria 
½-1 pkt Aurajuustoa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa

  Hienonna sipuli ja kuullota sitä tilkassa öljyä. Suikaloi valutetut punajuuret. Kaada kolmannes perunasuikaleista voidellun, laakean vuoan pohjalle ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Levitä päälle puolet kinkkurouheesta ja punajuurisuikaleista. Tee toinen kerros samoin. Levitä päälle loput perunasuikaleet ja mausta kevyesti. 
  Ripottele Aurajuusto vuoan pintaan. Halutessasi tätä voi lisätä myös perunakerrosten väliin. Kaada vuokaan kerma ja maito. 
  Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa raikkaan salaatin kera. 



"Elämän päämäärä - jos sillä on sellainen - on aina etsiä kiusauksia" ~Oscar Wilde~

5 kommenttia:

  1. Muakaan ei eilen perunateatteri hotsittanut, joten päädyin kans tekemään pakasteperunoista jauheliha-perunakiusausta. Ja hyvää oli niinkin. Vaikka parempaa toki ihan itse tehtynä! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hyvä etten mä ole ainut :D Mulla on joku kammo peruna-sipulisekoituksia kohtaan, mutta hiljalleen yritän päästä siitä eroon. Tämä juontaa juurensa lapsuudesta, mutta en kyllä tiedä että miksi. Tavalliset perunasuikaleet kelpaa vähän paremmin :)

      Poista
  2. Just laitoin uuniin pakasteperunasuikaleet.possun savukassleria. Purkin kermaa ja vähä mozzarellaa. Onpa sitten ruoka valmis kun tullaan lasten kans haitaritunnilta ja päiväkodista.

    VastaaPoista
  3. Just laitoin uuniin pakasteperunasuikaleet.possun savukassleria. Purkin kermaa ja vähä mozzarellaa. Onpa sitten ruoka valmis kun tullaan lasten kans haitaritunnilta ja päiväkodista.

    VastaaPoista