22. huhtikuuta 2015

It's gonna be so cheesy! - ihana mozzarella-tomaattipizza

Mun uusi lempipizzani taisi eilen nähdä päivänvalon. No, ehkä pohjan voisi tehdä ohuemmaksi, mutta ne täytteet! Paljon mozzarellaa, vähän tomaattia ja basilikaa ja kaiken kruunuksi hitunen suolaa, mustapippuria ja Pasta Rossa-mausteseosta. Tuo mausteseos oli se juttu, joka teki tästä niin hyvää, että pienen palan sijaan rohmusin kolme suurta. Mieli tekisi jemmata pizza jääkaapin uumeniin siten, ettei kukaan muu vahingossakaan pääsisi käsiksi tuohon herkkuun! Se on mun! Hassua tässä innostuneessa vaahtoamisessa on se, että vielä muutama vuosi sitten en olisi suostunut laittamaan pizzaani tuoretta tomaattia tai mozzarellapaloja. Ja basilika olisi ollut aivan ehdoton ei! Jos tämä makumaailman avartuminen ja entisten inhokkien muuttuminen lemppareiksi on iän mukanaan tuomaa, niin minä vanhenen ihan mielelläni.




Tomaatti-mozzarellapizza

Pohja:
25 g hiivaa
1½ dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
3½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 prk (à70g) tomaattipyreetä
1 rkl ketsuppia
200 g mozzarellajuustoraastetta
1 pkt (à 150 g) mozzarellaa palana
2 tomaattia
muutama lehti tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
Pasta Rossa-mausteseosta
Lisäksi:
muutama lehti tuoretta basilikaa

  Murenna hiiva kulhoon, lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää öljy ja suola. Sekoita jauhot joukkoon vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa hetki. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia liinalla peitettynä. 
  Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa hetki ja kauli yhdeksi isoksi tai pariksi pienemmäksi pohjaksi. Nosta leivinpaperille pellille.
  Sekoita tomaattipyree ja ketsuppi keskenään. Levitä seos pohjan päälle. Levitä päälle juustoraaste. Viipaloi palamozzarella, tomaatit ja hienonna basilika. Levitä ensin tomaatti- ja mozzarellaviipaleet juustoraasteen päälle. Ripottele päälle basilika. Ripauta tomaattiviipaleiden päälle hieman suolaa ja mausta koko pizza mustapippurilla ja Pasta Rossalla. 
  Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja pohja kypsä. Koristele tuoreella basilikalla. Tarjoa raikkaan salaatin kera.



2 kommenttia:

  1. Mistähän tota pasta rossa-mausteseosta saisi? Näyttää muuten ihan super hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon ostanut tuota muistaakseni ihan Citymarketista. Pasta Rossa on Santa Marian mausteseos ja myydään sellaisissa pienissä maustemyllyissä. Niin ja kiitos :)

      Poista