7. joulukuuta 2015

Näin vasikoiden kanssa tulee toimeen bloggari... - vasikan ulkofileepihvit paahdettujen perunoiden ja tattikastikkeen kera

Itsenäisyyspäivä tuli ja meni meillä ilman suurempia juhlallisuuksia. Tottahan itsenäisyys ja itsenäisyyspäivä on hieno juttu ja tytön kanssa käytiinkin keskustelua aiheen tiimoilta. Yhdessä todettiin, että saadaan olla todella kiitollisia niille, jotka aikoinaan tavalla tai toisella taistelivat meidän itsenäisyytemme puolesta. Siis kiitos ♥

Itsenäisyyspäivää varten en leiponut mitään. Tai no pipareita paistettiin ja leivottiin jouluksi muutama saaristolaisleipä, mutta siihen se sitten jäikin. Mä oon ilmiselvästi syönyt itseni irti kaikista kakuista ja herkuista, kun ei tee mieli leipoa mitään makeaa. Sinänsä ihan hyvä, sillä kyllä tuo jatkuva leipominen jättää jälkensä. Jos ei muuten, niin ainakin se kutistaa vaatekaapista löytyvät vaatteet... 

Itsenäisyyspäivän ruoka muodostui täysin kaupasta löytyneiden vasikan ulkofileepihvien ympärille. En kyllä yhtään miettinyt mitä pihvien kanssa tarjoaisi, vaan ateria syntyi vähän sen mukaan, mitä kaapista sattui löytymään. Tästä huolimatta ruoka oli varsin kelvollista. 

Uunissa paahdetut perunat halusin pitää varsin yksinkertaisina, mutta halutessaan näihin voi lisätä mausteita mielensä mukaan. Ainakin chili ja valkosipuli toimii näissä aina. Sienikastike valmistui vähän viime tingassa, kun siinä ruokaa laittaessa tajusin, että kyllähän tämä ruoka jotain kastiketta vaatii. Onneksi pakastimessa oli pussillinen tatteja ja kermaa sekä sipulia löytyy talosta lähes aina. Pihvien annoin lämmetä huoneenlämmössä reilu puoli tuntia ennen paistamista. Sitten nuijin lihapalat kevyesti ja paistoin voin ja öljyn seoksessa. Kypsät pihvit maustoin vain suolalla. Yksinkertaista ja hyvää.




Uunissa paahdetut perunat

n. 1 kg pieniä perunoita (punainen pussi)
2 rkl öljyä
suolaa maun mukaan
persiljaa

  Pese perunat hyvin. Halkaise pitkittäin ja nostele puolikkaat uunivuokaan. Lorauta päälle öljy ja mausta perunat suolalla. 
  Paahda perunoita 200 asteisessa uunissa noin 60-75 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Kääntele välillä. 
  Ripottele valmiiden perunoiden päälle persiljaa.




Tattikastike

300 g pakastettuja tatteja
1 sipuli
3 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1½ dl vettä
1/4 lihaliemikuutio
2 dl ruokakermaa
suolaa

  Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa. Kaada sipulisilppu lautaselle odottamaan. Lisää pannulle tatit ja paista, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Mausta sienet pikkuripauksella suolaa. Lisää pannulle sipuli. Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita.
  Kaada vesi pannulle vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Ripottele päälle murusteltu liemikuutio. Lisää kerma ja sekoita. 
  Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

4 kommenttia:

  1. Se on kumma se vaatekaappi kun kutistaa vaatteita... ;)
    Ihania nuo perunat. Taidan ottaa ohjeen ylös ja joskus yllättää taas tuon isännän! Itse en ole nyt perunaan koskenut reiluun neljään kuukauteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyisi varmaan vaihtaa vaatekaappia, jotta vaatteet pysyisivät oikean kokoisena :D

      Täytyy kyllä nostaa hattua, että oot pystynyt noin hyvin pitämään ruokavaliosta kiinni. Ja tärkeintä tietysti, että voit sen takia paremmin ♥

      Poista
  2. Ihan täydellistä ruokaa! Rakastan sieniä, rakastan lihaa ja nuo perunat on siis aivan mahtavan näköisiä! Nam! :D Varmasti kokeilen noita perunoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa vikaa mullakin, kaikki nuo ainekset on suurta herkkua ♥ Nuo perunat on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan ihania.

      Poista