16. tammikuuta 2016

Helpot ja nopeat maissilätyt

Pojalla on taas valtava halu osallistua kaikkeen mitä minä teen. Haluaa auttaa siivoamisessa, ruoanlaitossa, pöydän kattamisessa ja aivan kaikessa. On mukamas niin isoa poikaa, että. Onhan se hyvä, että tekee ja sitä kautta oppii, vaikka välillä tekisinkin asiat mielelläni itse. Koska nuo keittiöhommat kiinnostaa, sai poika tehdä eilen maissilättyjä. Minä toki hoidin vielä ainesten mittaamiset, keltuaisen erottelun, valkuaisen vatkaamisen ja lättyjen paistamisen, mutta muuten taikina on pojan käsialaa. No, eihän pojalle jäänyt muuta kuin ainesten yhdistelyä ja sekoittelua, mutta tyytyväiseltä tuo vaikutti siihenkin hommaan. 

Ohje näihin maissiohukaisiin löytyi Kokataan yhdessä-kirjasta, joka on tarkoitettu ehkä vähän isommille lapsille. Luulen kuitenkin, että tästä kirjasta on vielä paljon iloa, kunhan tuo poika vielä vähän kasvaa.




Maissiohukaiset

½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 rkl vaahterasiirappia
2 rkl maitoa
1 tlk (200g) säilöttyjä maissinjyviä
2 silputtua kevätsipulinvartta tai 1-2 salottisipulia
1-2 rkl öljyä paistamiseen

  Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa isoon kulhoon. Riko kananmuna ja erota keltuainen ja valkuainen. Kaada valkuainen toiseen kulhoon ja keltuainen kolmanteen. 
  Lisää siirappi ja maito keltuaisen joukkoon ja vatkaa sekaisin. Kaada seos jauhojen päälle ja sekoita varoen taikinaksi.
  Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi, joka pysyy kulhossa vaikka kääntelisit sitä. Jotta saat kovan vaahdon, ei keltuaista saa mennä yhtään valkuaisen joukkoon. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan lastalla käännellen. Älä sekoita liikaa, ettei vaahto laske. 
  Lisää taikinaan seuraavaksi valutetut maissit ja sipulisilppu. Sekoita varoen.
  Kuumenna öljy ja nosta pannulle ruokalusikalla taikinaa pieniksi kakuiksi. Kypsennä niitä keskilämmöllä molemmin puolin 1-2 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Kannattaa pitää lätyt pieninä, jotta kääntäminen onnistuu.
  Tarjoa kirsikkatomaattien ja basilikan tai persiljan kera. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti