25. tammikuuta 2016

Speak to the beef! - hampurilaiset ylikypsästä naudasta


Mä oon kyllä mestari muuttamaan suunnitelmia lennossa, etenkin ruoan suhteen. Tarkoitus oli tehdä hampurilaisia ylikypsästä naudasta, omatekoisista sämpylöistä sekä majoneesista ja väsätä  vielä lisukkeeksi jotain hyvää salaattia. Valmiista hampurilaisista löytyi kyllä hissukseen kypsennettyä naudan etuselkää, mutta sämpylät vaihtuivat valmiisiin grahamhampurilaissämpylöihin, salaatin virkaa sai hoitaa kurkku, tomaatti, paistettu sipuli sekä salaatinlehdet ja omatekoinen majoneesi vaihtui valmiiseen valkosipulimajoneesiin. Ruoka oli kyllä hyvää, joskin olisi voinut olla loistavaa itsetehdyin lisukkein. 
Tarkoitus oli myös keittää naudalle bbq-kastike, mutta koska liha oli mehevää ja hyvää sellaisenaankin, en lähtenyt sen makuja peittämään. 


Pulled beef

n. 1 kg naudan etuselkää
1½ tl suolaa
1½ tl paprikajauhetta
1 tl sipulijauhetta
½-1 tl chiliä
1/4 tl inkivääriä
mustapippuria
1 dl vettä

  Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kypsentämistä. Sekoita mausteet keskenään ja hiero lihan pintaan. Nosta liha kannelliseen uunivuokaan, kaada pohjalle vesi. Nosta kansi päälle ja kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 4-5 tuntia tai kunnes liha on niin kypsää, että hajoaa haarukalla vedettäessä. Käännä liha ainakin kerran kypsennyksen aikana.
  Kun liha on kunnolla ylikypsää, revi se haarukalla suikaleiksi ja sekoita padan pohjalla olevaan paistoliemeen.
  Tarjoa esimerkiksi hampurilaisten täytteenä.
Näistä hampurilaisista löytyi siis lihaa, salaattia, kurkkua, sipulia sekä raakana että paistettuna, sulatejuustoviipaleita, miniluumutomaatteja, valkosipulimajoneesia sekä Louisiana Hot Cajun-kastiketta. Nam. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...