20. tammikuuta 2016

Gluteenittomat tattaririeskat

Nyt löytyi ohje leipiin, joiden valmistaseen ei kauaa mene. Nimittäin tattaririeskat. Annos on pieni, vain neljä rieskaa, mikä on sinänsä hyvä, sillä nämä ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. Toimivat siis akuuttiin leipävajeeseen mainiosti. Sen lisäksi, että nämä ovat nopeita ja helppoja valmistaa, nämä ovat myös gluteenittomia. Ohjeen rieskoihin löysin Kotilieden leipäkirjasta. Yksi vika alkuperäisessä ohjeessa oli, eli nämä olivat nimittäin melkoisen suolaisia. Mutta suolan määrää vähentämällä nämä ovat ihan ok. Ainakin mun mielestä. Itse tein rieskoista todella ohuita ja unohdin ne hieman liian pitkäksi aikaa uuniin, jolloin leivät olivat mukavan rapsakoita. Päätä itse, haluatko pehmeää vai mukavan rapeaa leipää. Itse taidan jatkossakin tehdä "liian ohuita". 




Tattaririeskat
(4 pientä rieskaa)

3 dl esikypsytettyjä tattarihiutaleita
max. ½ tl suolaa (alkuperäisessä ohjeessa oli 1tl)
2 dl kermaviiliä
30 g sulatettua voita tai margariinia
Pinnalle:
tattarihiutaleita, seesamin-, unikon- tai auringonkukansiemeniä

  Sekoita tattarihiutaleet, suola, kermaviili ja rasva taikinaksi. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia. 
  Taputtele taikinasta voidellulle leivinpaperille neljä ohutta, pyöreää rieskaa. Pyyhkäise pinta kevyesti veteen kastetulla siveltimellä ja painele pintaan tattarihiutaleita ja/tai erilaisia siemeniä.
  Paista 250 asteisessa uunissa keskitasolla n. 12-15 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.




6 kommenttia:

  1. Oi, noita mää kokeilen heti huomenna. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja, Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Kääpiölinnaan :) Tarkkaile hieman tuota suolan määrää taikinassa, jotta saat itselle mieluisia!

      Täytyy tulla huomenna kurkkimaan blogiasi, kun saan istua hetken rauhassa koneella.

      Poista
  2. Nämähän tulivatkin kuin tilauksesta! :) Taisit muistaa ainaisen leipävajeeni... ;)
    Näitä pitää testata vielä tällä viikolla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä tulit kyllä mieleeni, kun näiden ohjeen näin :D Toivottavasti leivät maistuvat :)

      Poista
  3. Ihana ohje, näitä kokeilen. Tattari on suosikkeja tällä hetkellä, varsinkin tattarisuurimot. Tulee ihanaa uunipuuroakin. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattaria on tullut käytettyä kyllä aivan liian vähän! Uunipuuro tattarista voisi olla kyllä ihanaa. Meillä uunipuurot on muksujen suurta herkkua. Kiitos vinkistä ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...