21. tammikuuta 2016

Kahvilla ja rommilla maustettu kookos-suklaakakku aikuiseen makuun!

Nyt sattui jotain todella harvinaista. Nimittäin mies pyysi, että leipoisin hälle kakun. Mies ei koskaan ole ollut mitenkään kakkujen perään, eikä muutenkaan kuulemma piitannut makeasta ennen kuin muutti mun kanssa saman katon alle. Mun kanssa eläessä on joutunut kakkuja sun muita leivonnaisia syömään vähän väliä. Reppana. 

Pyynnön takana oli halu kokeilla, miten likööreiden valmistamisesta tähteeksi jääneet hedelmät, marjat tai pähkinät voisi hyödyntää. Viikonloppuna valmistuneesta kookoslikööristä jäi jäljelle kolme viikkoa rommissa lilluneita kuivattuja kookoskuutioita ja niistä osan käytin suklaiseen kakkuun. Mun mielestä kookos ei juuri kakussa maistu, joskin tuo kivasti purutuntumaa, mutta kahvin, rommin ja suklaan löytää hyvin. Jos et halua kookoslikööriä valmistaa pelkän kakun vuoksi, voit liottaa kookoskuutioita vaikka päivän tilkassa tummaa rommia. 

Kakkua suunnitellessa en lähtenyt ihan tyhjältä pöydältä, vaan hyödynsin Kakkujen kuningattaret kirjasta löytynyttä tiramisu-suklaakakun ohjetta. Muokkasin sitten siitä miehelle mieluisan version. Tämä kakku on aikalailla aikuiseen makuun, eikä meillä muksut halunneet maistaa edes murusta. 




Rommilla ja kahvilla maustettu kookos-rommikakku

250 g tummaa suklaata
175 g voita
2 dl ruokosokeria
4 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl espressoa tai vahvaa kahvijuomaa
2 rkl tummaa rommia
1½ dl rommissa liotettuja kuivattuja kookoskuutioita

  Sulata suklaa varovasti mikrossa, vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa liedellä miedolla lämmöllä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahtoon samalla vatkaten. Lisää sula suklaa. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja pienemmäksi silputut kookoskuutiot keskenään ja lisää taikinaan. Kaada joukkoon huoneenlämpöinen kahvijuoma sekä rommi. Sekoita varoen tasaiseksi taikinaksi. 
  Laita irtopohjavuoan (halk 24cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakku 175 asteisessa uunissa n. 40-45 minuuttia, tai kunnes on tikulla kokeillen kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki, irrota reuna ja nosta kakku tarjoilualustalle. Siivilöi halutessasi pintaan tomusokeria. 
  Kermavaahto tai vaniljajäätelö voisi toimia tämän kakun kanssa loistavasti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti