24. kesäkuuta 2016

Me and my chocolate ice cream! - superhelppo suklaajäätelö ilman jäätelökonetta

Mä oon aivan innostunut näistä helpoista jäätelöistä, jotka valmistuvat näppärästi ilman jäätelökonetta. Jokin aika sitten tein raparperijäätelöä, nyt oli suklaisen version vuoro. Käytin jäätelöön sekä hasselpähkinäsuklaata että oikein tummaa, 70% suklaata. Tummaa suklaata laitoin taittamaan niin jäätelömassan kuin pähkinäsuklaankin makeutta. Muuten tästä olisi tullut todennäköisesti aivan liian makeaa. Vaikka itse sanonkin, niin tämä oli yksi parhaita suklaajäätelöitä mitä olen tehnyt ja syönyt! Jopa mies tykkäsi, vaikkei yleensä niin kauheasti jäätelöiden perään olekaan. Jos jotain tekisin toisin, niin ehkä tähän voisi lisätä vielä vähän pannulla paahdettuja, karkeasti rouhittuja pähkinöitä.
Pähkinä-suklaajäätelö ilman jäätelökonetta

6 dl vispikermaa
1 tlk (n.400g) kondensoitua maitoa
100 g hasselpähkinäsuklaata
75 d tummaa suklaata (70%)

  Sulata suklaat varovasti mikrossa vähän kerrallaan, välillä sekoitellen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito, sekä sula suklaa. Vatkaa vielä, kunnes vaahto on napakkaa. Kaada jäätelömassa kannellisiin rasioihin, nosta pakastimeen ja anna jäätyä mielellään seuraavaan päivään. Anna jäätelön pehmetä hetki ennen tarjoilua. 
Kääpiölinnan väki hiljentyy nyt juhannuksen viettoon. Oikein leppoisaa ja aurinkoista juhannusta kaikille! Nauttikaa ja levätkää, kuten tuo rötkylä tuossa alla! ♥ Ei kommentteja:

Lähetä kommentti