2. kesäkuuta 2016

Ihana raparperijäätelö ilman jäätelökonetta ♥

Yksi viime kesän hiteistä oli kermavaahdosta ja kondensoidusta maidosta ilman jäätelökonetta valmistettu jäätelö. Vaikka jäätelöä kuinka kehuttiin ja hehkutettiin, en saanut aikaiseksi moista kokeilla. Nyt tuo helppo jäätelö pääsi viimein testiin. Kun raparperia piisaa kerrankin, keittelin jäätelömassan sekaan pienen raparperihillon. Tarkoitus oli lisätä joukkoon pähkinöitä, mutta kummasti ne oli taas meidän kaapista kadonneet. Muksut popsivat kaikki pähkinät, jotka kotiin kiikutan, alta aikayksikön. Saattaa pussin pohjalle jäädä pähkinä tai pari, mutta ei niistä yleensä kauheasti iloa ole.




Jäätelö oli toden totta helppo tehdä. Sen kun vaahdottaa kerman, sekoittaa maidon joukkoon ja maustaa haluamallaan tavalla! Kun illalla maistoin kohmeista jäätelömassaa, oli se vähän turhankin rasvaista mun makuun, mutta kummasti tuo maku ja koostumus oli tasaantunut yön aikana. Rakenteeltaan tuo muistutti ihan oikeaa jäätelöä! Jes! Jäätelön kannattaa antaa pehmitä muutama minuutti ennen tarjoilua.




Vaahterasiirappi-raparperijäätelö

5 dl vispikermaa
1 tlk makeutettua kondensoitua maitoa
Raparperihillo:
250 g raparperia
1 rkl vettä
1 dl hillosokeria
1 kanelitanko
Lisäksi:
1-2 rkl vaahterasiirappia

  Leikkaa raparperin varret paloiksi ja laita kattilaan vesitilkan kanssa. Kuumenna. Lisää sokeri höyryävän seoksen joukkoon vähän kerrallaan, samalla varovasti sekoittaen. Lisää kanelitanko. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia, tai kunnes raparperipalat ovat hajonneet. Nosta kanelitanko pois ja anna hillon jäähtyä.
  Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa vielä, kunnes seos on kuohkeaa. Kaada hillo ja vaahterasiirappi seokseen ja nostele laiskasti sekaisin.
  Kaada seos kulhoon/rasiaan ja anna olla pakastimessa kannella tai kelmulla peitettynä yön yli. Anna pehmitä muutama minuutti ennen tarjoamista.





4 kommenttia:

  1. Raparperi-fanille hyvä muistutus, että jäätelöönkin raparperia voi laittaa.

    VastaaPoista
  2. Joskus joku idea jää hautumaan pidemmäksi aikaa, itse piti myös viime kesänä kehitellä joku sokeriton ja laktoositon helppo jäätelö, mutta en ole vieläkään sitä tehnyt. Ehkä tänä kesänä..:D Kuulostaa hyvältä tämä jäde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokeriton ja laktoositon jäätelö kuulostaa kyllä kivalta! Kehittele ihmeessä sellainen, niin minäkin saan testata. ♥

      Poista