20. kesäkuuta 2016

Pannukakkujen aatelia ♥

Pannukakkuja on tullut vuosien varrella tehtyä yhdellä sun toisella ohjeella. Kaikki ovat olleet omalla tavallaan hyviä, mutta nyt testattu ohje on kyllä ehdottomasti sitä kärkikastia! Terveelliseksi tätä ei voi sanoa, mutta eipä näitä joka päivä syödäkään. Ohjeen nappasin Helsingin sanomien sivuilta ja lukijan vinkkiä noudattaen lisäsin taikinaan kardemummaa. Paistoaika olisi voinut mun pannukakulla olla muutaman minuutin lyhyempi, sillä paikoin tuosta tuli turhankin tumma. Pannukakun paistoin alkuperäisestä ohjeesta poiketen aavistuksen suuremmalla pellillä. Hyvä niin, sillä muuten pannarin olisi saanut kaapia uunin pohjalta. Kermavaahdon ja mansikoiden kanssa tarjottuna tämä oli kyllä loistavaa. 




Kuohkea pannukakku

3 kananmunaa
8 dl (täys)maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½-1 tl kardemummaa
100 g voita sulatettuna

  Riko munien rakenne isossa kulhossa. Sekoita joukkoon puolet maidosta. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot kulhoon samalla sekoittaen.
  Kaada joukkoon loput maidosta, mausta suolalla ja sokereilla. Anna jauhojen turvota nesteessä vähintään 30 minuuttia.
  Sulata voi. Anna hetki jäähtyä, sekoita se sitten muiden ainesten joukkoon. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarkkaile pannukakkua 20 minuutin jälkeen, ettei pinta tummu liikaa. Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja marjojen kanssa.



2 kommenttia:

  1. Mun silmä kiinnitty heti näihin astioihin mitä näissä kuvissa näkyi, IHANIA! No, okei, ei tuossa pannukakussakaan mitään vikaa ole... ;) Enpä muuten ole pitkään aikaan pannukakkua syönytkään. Täytyy jossain vaiheessa korjata tämäkin "virhe".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo astiat on meillä tosi ahkerassa käytössä. Halpoja, muovisia lautasia, mutta ajaa asiansa täysin. :) Ja on ne kyllä aika söpöjä. :)

      Poista