27. kesäkuuta 2016

Pellillinen makoisaa mansikka-raparperipiirakkaa ♥

Juhannuksen alla innostuin harventamaan raparperipuskaa ja hyödyntämään saaliin ihanaan mansikka-raparperipiirakkaan. Ohjeen nappasin tällä kertaa Pullahiireltä. Muuten noudatin ohjetta orjallisesti, mutta lisäsin sekä pohja- että murutaikinaan vaniljasokeria. Muutaman minuutin kauemmin mun piirakka olisi saanut olla uunissa, mutta oli tuo siitä huolimatta hyvää! 




Mansikka-raparperipiirakka
(pellillinen)

Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
2½ dl maitoa
2 kananmunaa
200 g voita
Päälle:
250 g raparperia
250 g mansikoita (pakastemansikat käy)
Muruseos:
60 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

  Sulata pohjaan tarkoitettu voi. Sekoita kaikki pohjan kuivat ainekset kulhossa keskenään ja lisää kulhoon kerma, maito, munat sekä sula voi. Sekoita taikina kunnolla sekaisin ja levitä uunipannulle leivinpaperin päälle.
  Pese ja pilko raparperi pieneksi. Pilko myös mansikat tarvittaessa. Ripottele sekä raparperit että mansikat piirakkapohjan päälle.
  Valmista muruseos mittaamalla kulhoon voi, vehnäjauho sekä sokeri. Nypi käsin tasaiseksi muruksi. Ripottele muru marjojen ja raparperin päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.




4 kommenttia:

  1. Minäkin leivoin ensimmäisen raparperipiirakan juhannukseksi. Ja laitoin myös mansikoita kaveriksi. Piirakka hupeni meidän kahden toimesta niin nopeasti, että oli pakko leipoa toinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä käydä kurkkaamassa sunkin ohje. :) Raparperi ja mansikka piirakassa on oikein oiva pari. ♥

      Poista
  2. Tätä reseptiä minäkin katselin Pullahiirellä ja pitää ehdottomasti kokeilla joku kerta!:) Meillä ei vaan raparperi ole mökillä menestynyt, mutta tädiltä saadaan aina välillä kassillinen raparperia. Tällä kertaa ehdein vaan käyttämään jo koko satsin piimäpohjaiseen piirakkaan, rahkapiirakkaan, hilloon sekä kiisseliin.:) Nam, on se vaan ihana kesäherkku tuo raparperi, kuten mansikkakin.:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi anteeksi, nyt vasta huomasin sun kommentin! Meillä meni monta vuotta niin, ettei raparperi juuri kasvanut. Tänä vuonna innostui paremmin, joskaan vielä ei päästä samaan mitä naapuri. :) Suurin osa on käytetty piirakoihin, kiisselit ja hillot on vielä keittämättä.

      Poista