28. helmikuuta 2017

Mehevä jauheliha-pastavuoka

Hei, ihanaa ja mahdollisimman kivutonta Harvinaisten sairauksien päivää teille muille harvinaisille! ♥ Harvinaisten sairauksien päivää vietetään aina näin helmikuun viimeisenä päivänä. Tänä vuonna ohjelmaa taitaa tosin olla pitkin viikkoa ja jos asia kiinnostaa tai koskettaa, niin harvinaisten sivulta löytää lisää infoa. Käy ihmeessä kurkkaamassa!

Kävin tänään reseptivarkaissa Atrian sivuilla, kun mieli teki oikein mehevää jauheliha-pastavuokaa. Ruoasta tuli niin hyvää arkisapuskaa, että pakko jakaa ohje teillekin. Itse tosin vaihdoin pizzamausteen oreganoon ja korvasin liemikuution ripauksella suolaa. Valkokastikkeesta jätin suolan kokonaan pois ja aivan riittävän suolaista tuli ilmankin. 




Jos jotain pitäisi tehdä tämän ruoan kohdalla toisin, niin ehkä muuttaisin hieman pastan ja jauhelihan suhdetta. Mun makuun tämä oli ehkä hivenen liian lihaisaa, mutta se on vain mun mielipide. 

Jauheliha-pastavuoka

4 dl pennepastaa
8 dl vettä
400 g jauhelihaa
tilkka öljyä
1 tl pizzamaustetta tai oreganoa
1/2 tl yrttisuolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
400 g tomaattimurskaa
2  valkosipulin kynsiä
1 lihaliemikuutio tai maun mukaan suolaa
Juustokastike:
2 dl ruokakermaa
3 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
150 g emmental-mozzarellajuustoraastetta
(1/4 tl suolaa)
1/4 tl muskottipähkinää

  Keitä pasta kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha öljyssä ja mausta. Lisää pannulle tomaattimurska, hienonnetut valkosipulinkynnet ja halutessa liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. 
  Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää juustoraaste ja mausteet.
  Valuta pasta ja kaada puolet pastasta uunivuokaan. Kaada joukkoon puolet jauheliha-tomaattikastikkeesta. Sekoita hiukan. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Lisää loput aineet kerroksittain kuten edellä. Kypsennä 225 asteessa noin 25 minuuttia. 


2 kommenttia:

  1. Tämä löytyy Valion sivuilta, en löytänyt Atrialta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti voi nyt olla Valion sivuilla, silloin kolmisen vuotta sitten resepti löytyi Atrian sivuilta. Mutta ainahan yritysten sivuilla reseptit vaihtuu ja huomannut, että sama tai hyvin samankaltainen resepti voi löytyä usean firman sivuilta. Parhaimmillaan identtisenä kirjoitusvirheineen.

      Poista