11. syyskuuta 2011

Palloilijalle kakkua ja kriikunat likööriksi

Jalkapalloturnauksesta selvitty. Kummasti tuo turnaus vaati kestävyyttä aikuisiltakin, saati sitten muksuilta. Reippaan jalkapalloilijan iloksi leivoin sitten suklaa-kirsikkakakun ja naamioin sen jalkapalloksi sokerimassalla. Kakun ohje on muuten lähtöisin Pirkka-lehdestä. Kakku ei mun mielestä ollut kovin kummoinen, vaikka muu sakki siitä tykkäsikin. Sain siitä kuitenkin jatkoidean jotain toista kakkua varten. Eli ei ihan turha kokeilu. Tuo kakkupohja oli jotenkin raskasta sorttia tavalliseen sokerikakkupohjaan verrattuna. Ehkä tuo kakku on huomenna vähän parempaa, kun saa vielä yön yli mehevöityä.

Uuden kakkuvuoan käyttö vaatii vielä hieman opettelua. Kun tuo vuoka on tuollainen puolikas pallo, niin kakku on keskeltä aikalailla paksumpi. Siksi kypsyminen vaati hurjasti aikaa. Kakkupohja näytti aluksi olemattomalta, mutta kun kakun täytti, niin tuli siitä ihan hyvän kokoinen. Sain muuten idean tuon kakkuvuoan hyödyntämiseen. Tuolla saisi tehtyä hienoja kilpikonna- tai kypäräkakkuja :)

Mun kakusta tuli hieman lässähtäneen jalkapallon näköinen, mutta ei se haittaa :) Päällinen piti tehdä hieman kiireellä ennen tytön kotiutumista. Ja kun samalla sai pitää seuraa tuolle vauvalle, niin tässä on lopputulos. Kakun ympärille olisi voinut tehdä ruohoa tai jotain sokerimassasta tai marsipaanista, mutta nyt sille ei ollut aikaa. Seuraavalla kerralla teen päällisenkin hieman toisin. Oon kovasti tykästynyt tuolla sokerimassalla leikkimiseen. Tosin oon koristellut sillä vasta kaksi kakkua eli harjoitusta tarvitaan runsaasti!

Suklaa-kirsikkakakku

150g voita
3dl sokeria
3 kananmunaa
4,5dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2dl appelsiinitäysmehua
Kostutus:
1,5dl appelsiinitäysmehua
2rkl rommia, konjakkia tai appelsiinimehua
Täyte ja kuorrutus:
300g kirsikkahilloa
100g taloussuklaata
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Koristeeksi:
1pss(70g) kuivattuja kirsikoita
1tlk(90g) punaisia kirsikoita sokeriliemessä
0,5dl mantelilastuja

  Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan vuorotellen mehun kanssa.
  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3l). Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 45-50min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon juokseva suklaa. Älä anna suklaan jäähtyä liikaa!
  Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy, levitä päälle puolet hillosta ja kolmasosa täytteestä. Laita toinen kakkulevy päälle, kostuta ja täytä samoin. Nosta kansilevy päälle, kostuta se ja levitä kakun päälle ja reunoille loput suklaamoussesta. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli. Koristele.
  Itse laitoin hyvin ohuen kerroksen moussea kakun päälle ja moussen päälle laitoin sitten tuon sokerimassan. Tuo suklaamousse on hyvää sellaisenaankin :)

Niin ja asiasta aivan toiseen. Kriikunat ovat kypsyneet! Ihanaa! Ja isäntä kävi niitä hakemassa muutaman litran. Iso kiitos veljelleni ja vaimollensa jälleen kerran! Nyt taidan mennä isännän avuksi likööriä valmistamaan. Kirjoittelen kriikunaliköörin ohjeen tuonne "Likööritehtailua"-sivulle pikimmiten, kunhan vaan saadaan ensin kriikunat lillumaan kirkkaaseen :)

2 kommenttia:

  1. Nam nam! Täällä just eilen maisteltiin päärynälikööriä, meinas viedä kielen mennessään ja unohduttaa sen, että tänään on ihan tavallinen ja kiireinen arkipäivä ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvä, hyvä :) Teidänkin kriikunalikööri on laitettu muhimaan. Ehtinee siis jouluksi. Toki paranee vaan, jos malttaa antaa olla joulun yli.

    VastaaPoista