8. elokuuta 2012

Little pigs, little pigs, let me in!... Ja arvontaakin...

Sataa sataa ropisee.... Mutta ei se haittaa. Tänään on ollut kiva päivä syksyisestä säästä huolimatta. Pää on täynnä kaikenmoista ideaa niin kokkailujen kuin muidenkin juttujen suhteen. Vielä kun olisi aikaa niitä toteuttaa. Lisäksi yöllä sängyssä pyöriessäni tajusin, että Kääpiölinnan köökin ensimmäiset synttärit lähestyy kovaa kyytiä. Tai onhan siihen aikaa vielä parisen viikkoa, mutta silti. Samaan syssyyn voi juhlia sitten Kääpiölinnan emännänkin synttärit. Tosin tällä ikää taitaa olla parempi vaan olla hissukseen koko asiasta ja toivoa ettei kukaan huomaa. Sitten kun ollaan oikeasti lähempänä neljää- kuin kolmeakymmentä. Huh huh... No, jos mä siihen saakka saan kuvitella olevani vielä nuori ja nätti.

Kääpiölinnan vuosipäivän kunniaksi ajattelin ilahduttaa lukijoita pienimuotoisella arvonnalla, joka suoritetaan blogin virallisena vuosipäivänä elikkäs 23.8.2012 klo 18.00. Osallistua voi kommentoimalla tätä kirjoitusta vaikkapa sanalla "arvonta". Oi kuinka omaperäistä :D Muistakaa laittaa edes joku nimimerkki, Ettei kaikissa lapuissa lue että anonyymi. Huhuilen voittajaa ja  voittajan yhteystietoja sitten arvonnan jälkeen.  Voittajalle lähtee Anna Bergenströmin Annan kotiruokaa-kirja. Kirjasta löytyy ohjeita vanhoihin perinteisiin ruokiin, nykyajan olosuhteet huomioiden. Äkkiseltään kirja vaikutti niin kivalta, että taidan hakea sellaisen itsellenikin!




Ruoka-aikana elettiin pikkuruisen porsaan päiväunia.... Ainakin jos ruoan nimestä jotain voi päätellä. Tosin taitaa olla paremminkin pikkupossun painajainen, koska tuskin kukaan possu uneksii päätyvänsä kotletiksi. Ruokana oli siis pastasalaattia kotlettien kera. Tai paistoin mä siihen lisäksi valmiita lohkoperunoita, kun ei tuo raskaan työn raataja pelkällä salaatilla ja lihalla elä. Ohje on jostain pienestä reseptivihkosesta, mutta yhtään en muista että minkä firman tekosia tuo oli.

Pikkuporsaan päiväuni eli pastasalaatti kotlettien kera

Kastike:
0,75dl oliiviöljyä
2rkl väkevää sinappia
2 limetin mehu
1tl sokeria
1tl valko- tai mustapippuria rouhittuna
0,75tl suolaa
1dl silputtua minttua
Salaattiin:
5dl kylmää, keitettyä pastaa
2-3 eriväristä paprikaa
200g vihreitä papuja höyrytettynä (laitoin herneitä)
Kotletit: 
500g possun sisäfileetä
3rkl väkevää sinappia
0,75dl korppujauhoja
1tl suolaa
1tl rouhittua pippuria
oliiviöljyä paistamiseen

  Sekoita kastikkeen ainekset, lisää pasta ja anna maustua 15 minuuttia. Sekoita pilkotut paprikat ja papupalat (tai herneet) pastan joukkoon. Anna maustua vielä 15 minuuttia.
  Leikkaa puhdistettu sisäfilee 1,5cm viipaleiksi. Painele viipaleet kotleteiksi ja voitele ne sinapilla. Sekoita korppujauhot ja mausteet ja pyöräytä kotletit seoksessa. Kuumenna öljy pannulla ja paista kotletit keskilämmöllä rapeiksi ja kypsiksi.



13 kommenttia:

  1. Onks sielä kirjas muffinssi resettejä? ;D

    VastaaPoista
  2. Muffinsseja ei valitettavasti ollu. Mutta kaikkea muuta hyvää löytyy :D

    VastaaPoista
  3. Onnittelut vuosipäivästä. Olemme aloittaneet blogit melkein samaan aikaan, minulla vuosipäivä tulossa syyskuussa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Jonna onnitteluista! Kävinkin luuraamassa jo sunkin blogia ja kivalta vaikutti. Täytyy käydä paremmalla ajalla uudestaan :)

    Tähän mennessä arvontaan ilmoittautuneet huomioitu :) Tällä hetkellä voittomahdollisuudet on aika suuret, jos ei lisää osallistujia tule :)

    VastaaPoista
  5. Löytyipäs kiva blogi! Ja heti pääsi osallistumaan arvontaan :-) Kirja vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
  6. Kärähtäneet on mukana! Tai siis "arvonta" :)

    VastaaPoista
  7. Tämä on kiva blogi, bongasin etsiresepti.fi sivuston kautta. Käyn aina seurailemassa uusia herkkupäivityksiäsi :)

    -Maija.H-

    VastaaPoista
  8. Mukana ollaan, olisi kiva oppia laittamaan maistuvaa koti ruokaa.

    VastaaPoista
  9. arvonta.

    Paljon herkullisia reseptejä täytyy kokeilla, sait yhden lukijan lisää.

    Voisko ton robotti tarkistuksen poistaa tai jotenkin muuttaa helpommaksi, että ihmisetkin sen osaisi laittaa kerralla oikein.

    VastaaPoista
  10. Oot Kala ihan oikeassa tuosta tarkistusjutusta. Yritän iltasella ottaa sen pois. Mä en ainakaan koskaan saa niitä oikein kuin ehkä viidennellä yrityksellä :D

    Ja kivaa, kun uusia lukijoita tulee mukaan :) Tervetuloa kaikki uudet ihanat ihmiset!

    VastaaPoista
  11. Laitetaanpas ilmoa vielä tännekin. Eli kirjan onnellinen voittaja on Maija H. Laitatko mulle yhteystietosi osoitteeseen kaapiolinna@gmail.com, niin laitan sulle postia tulemaan :)

    VastaaPoista