15. syyskuuta 2012

Aarteeni, juokaamme karhunvatukkalikööri!

Vihdoin ja viimein meidän karhunvatukkapuskista tuli sen verran marjaa, että saatiin tehtyä pikkuruinen koesatsi karhunvatukkalikööriä. Nam! Tuskin maltan odottaa, että likööri valmistuu. Samalla ohjeella voi tehdä myös vadelmalikööriä, jos tahtoo. Aina vaan mä pohdin, että kukahan nuo kaikki liköörit juo. Meidän alkoholinkulutuksella osa likööreistä muuttuu pian vuosikertalikööreiksi :)

Karhunvatukkalikööri (tai vadelmalikööri)

5dl karhunvatukoita (tai vadelmia)
3dl sokeria
5dl vodkaa (40-80%)

  Survo sokeri ja marjat haarukalla mössöksi. Laita kannelliseen, tiiviiseen lasitölkkiin ja kaada vodka päälle. Sekoittele ja anna muhia huoneenlämmössä kolmisen kuukautta. Sekoittele tölkkiä aina ajoittain.
  Kolmen kuukauden kuluttua tarkista maku. Tarvittaessa lisää sokerilientä (1 osa sokeria ja 0,5-1 osaa vettä kiehautetaan), vettä tai vodkaa maun mukaan. Etenkin 80% vodkaa käytettäessä suosittelen jonkinasteista laimentamista maun mukaan.
  Siivilöi muhju pois keittiösiivilällä. Halutessasi voit suodattaa liköörin vielä (kahvin)suodatinpussin ja/tai harson läpi. Aikaa ja suodatinpusseja kannattaa varata reippaasti :) Hommaa tarvittaessa myös kuski loppuillaksi :)
  Kaada likööri pulloon. Anna vielä tekeytyä jonkin aikaa pullossa, jos maltat.


Tuo pieni termiitti onnistui pudottamaan mun kameran muutama päivä sitten. Nyt joutuu tyytymään huonosti toimivaan kameraan siihen saakka, että ehdin kiikuttaa tuon huoltoon. Tylsää. Tai sitten täytyy painostaa veljeä ostamaan uuden kameran, niin saan vohkia sen vanhan. Pientä korvausta vastaan tietenkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...