Jätetään tänään turhat jorinat väliin ja sännätään suoraan Pirkasta löytyneen jauhelihapadan kimppuun. Hyvää oli ja täytehen tuli. Aluksi oli tarkoitus syödä tätä perunoiden kera, mutta ostin näköjään aamulla pussillisen vihertävän kukertavan kirjavia perunoita. Riisiä kehiin siis.
Jauhelihapata ranskalaisittain
400g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2(150g) porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1-2rkl margariinia
2-3dl vettä
2dl punaviiniä
0,5tl rosmariinia
1tl timjamia
0,5pkt(á140g) pekonia
200g tuoreita herkkusieniä
0,5dl hillosipuleita
1 liha-annosfondi (laitoin lorauksen häränlihafondia)
2-3rkl tummaa suurustetta
sitruunaviipale
hienonnettua persiljaa
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat.
Viipaloi lehtisellerit. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää porkkanat ja
sellerit hetkeksi joukkoon. Siirrä pataan.
Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja siirrä pataan. Lisää vesi,
punaviini ja mausteet. (Voit käyttää punaviiniä enemmänkin, jolloin se
korvaa veden.)
Levitä pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna, jotta rasva irtoaa.
Ruskista pekonit. Ota pekonit pannulta. Kiehauta halkaistut sienet ja
valutetut hillosipulit pekonin rasvassa. Suikaloi pekoni pataan. Lisää
herkkusienet ja hauduta 30 minuuttia. Lisää hillosipulit ja
sitruunaviipale. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Poista
sitruunaviipale.
Lisää fondi ja suuruste. Keitä vielä minuutin ajan. Koristele
persiljalla. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita tai riisiä ja vihreitä
papuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti