2. syyskuuta 2012

I scream for more

Tänään säästyin kokkailuilta, kun marssittiin porukalla anopille syömään. On aina välillä kivaa, kun joku muu hoitaa tuon ruokapuolen. Jäätelöä innostuin kuitenkin tekemään. Tuo mun äitini kun halusi maistaa omatekoista jätskiä. Kylläpäs "harmitti" alkaa moista väsäilemään. Tällä kertaa testiin pääsi Ruokasuosikit  (jälkiruoat)-kirjasta löytynyt kermainen mansikkajäätelö. Sinänsä kiva ohje, kun tämän voi tehdä ilman jäätelökonettakin. Tuoreet mansikat korvasin kohmeisilla pakastemansikoilla ja appelsiinin korvasin vahingossa minneolalla. Summissa nappasin kauppakassista jonkin oranssin, pyöreän hedelmän sen tarkemmin katsomatta... Mun litraiselle jäätelökoneelle massaa oli aivan liikaa. Kannattaa siis pienentää annosta tai tehdä osa pakkasessa. Mutta hyvää tämä oli! Ei liian makeaa ja maistui oikeasti mansikalta.


Kermainen mansikkajäätelö


225g sokeria
1,5dl vettä
900g mansikoita
0,5 sitruunan mehu
0,5 appelsiinin mehu
3dl kuohukermaa

  Pane sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä varovasti koko ajan hämmentäen, kunnes sokeri sulaa. Kiehauta ja anna kiehua sekoittamatta 5 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Pidä seosta keittoajan lopulla tarkasti silmällä, jotta se ei pala pohjaan. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä ainakin tunnin ajan.
  Huuhtele mansikat ja soseuta siivilän läpi. Mä käytin pakastemansikoita, jotka soseutin sauvasekoittimella hieman kohmeisina. Kun siirappi on jäähtynyt, lisää siihen mansikkasose, sitruunamehu ja appelsiinimehu ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Laita toistaiseksi jääkaappiin.
  Jos käytät jäätelökonetta, sekoita mansikkaseos ja kermavaahto ja käsittele seosta koneen ohjeen mukaan. Vaihtoehtoisesti voit pakastaa mansikkaseosta (ei vielä kermaa!) ilman kantta pakasterasiassa 1-2 tuntia tai kunnes se alkaa kovettua reunoista. Kumoa seos kulhoon ja sekoita haarukalla tai yleiskoneella tasaiseksi. Sekoita joukkoon kermavaahto. Pane jäätelö pakastimeen 2-3 tunniksi tai kunnes se on kovaa. Jos säilytät jäätelöä pitkään, peitä astia kannella. Koristele mansikoilla ja tarjoile.
Sitten on vielä pakko onnitella Semi-01:n tyttöjä mahtavasta suorituksesta Kauhajoen Messucupissa!! Kultaa tuli niin että moikuu! Mahtavaa tytöt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...