25. syyskuuta 2012

Syö ennenkö selkäänsä ottaa

Toinen väsypäivä peräkanaa, joten otetaas asiat asioina ja mennään heti ruoan pariin. Tänään menin ruoan kanssa helpoimman kautta ja tyydyin poimimaan kasvikset pakastealtaasta. Sitä ei kovin usein meillä tapahdu, kun en kauheasti noista pakastejuttusista tykkää. Enkä kyllä tykännyt tänäänkään. Ruokana oli siis vihannesvuokaa prinssinakkien kera. Ruoka oli ihan syötävää, mutta olisi taatusti parempaa tuoreista kasviksista tehtynä. Ohjeen alkuperästä mulla ei taaskaan ole tietoa.

Vihannesvuoka

500g purjo-perunasekoitusta
250g kasvissuikaleita
2 (pihvi)tomaattia
2dl kuohukermaa
1prk smetanaa
1tl suolaa
mustapippuria
1rkl yrttiseosta

  Voitele laakea, n.2 litran vuoka. Kaada jäiset vihannekset ja perunat vuokaan. Kuutioi tomaatit ja sekoita vihannesten joukkoon. Sekoita kerma, smetana ja mausteet. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.
  Tarjoa pihvin tai ruskistettujen prinssinakkien ja leivän kanssa. Tai ihan vaan sellaisenaan.




Iltasella ajattelin testailla vielä vadelma-päärynätuorepuuroa, jos vaikka sais tuon termiitin syömään jotain. Ohje on Elovalta kopsattu. Eipä tuo puuro kummoiselta näytä, mutta pikkumiehelle kelpas ja se piisaa.


Vadelma-päärynätuorepuuro


2(n.100g) säilykepäärynän puolikasta
3dl vaniljajogurttia
2dl vadelmia
1,5dl kaurahiutaleita tai 2pss Elovena Hetki Neljä Viljaa -hiutaleita
0,25dl sokeria (laitoin noin ruokalusikallisen)

  Kuutioi päärynät pieniksi kuutioiksi tai soseuta ne. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoa kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...