Kääpiölinnassa oli tänään hampurilaispäivä. Itse tehdyt hampurilaiset on vaan jotain niin herkkua! Mä oon vakuuttunut, että ehdottomasti parhaat pihvit tulee pelkästä jauhelihasta, suolasta ja pippurista. Aina välillä innostun kokeilemaan jotain muuta, mutta eipä noiden voittanutta ole vielä löytynyt.
Hampurilaisten lisäksi oli aivan pakko saada muutakin hyvää. Kalsea, syksyinen ilma laittoi vanhan luut kolottamaan siihen malliin, että jälkiruoaksi kaipasi jotain kuumaa ja makeaa. "Valkokankaan herkkuja"-kirjasta löysin chilikaakaon ohjeen ja valinta jälkiruoaksi oli sitä myöten selvä. Tämä ihana juoma liittyy elokuvaan Pieni suklaapuoti. Ja pakkohan tämän juoman on olla hyväksi, kun chilillä on kipua lievittävä vaikutus, tumma suklaa on hyväksi sydämelle ja tuottaa mielihyvää. Eikä se lämpökään taatusti pahaksi ole. Lisää näitä kiitos!
Chilikaakao kermavaahdolla
3dl kiehuvaa vettä
5dl täysmaitoa
1 tuore chili
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
100g tummaa suklaata
2rkl sokeria
vaahdotettua kermaa
Poista tuoreesta chilistä siemenet ja pane se kiehuvaan veteen. Anna veden kuplia kiivaasti, kunnes neste on vähentynyt noin puoleen. Poista chili ja anna veden jäähtyä.
Kuumenna maito vesihauteessa ja lisää joukkoon kanelitanko. Halkaise vaniljatanko, irrota siinä olevat siemenet veitsen kärjellä ja sekoita siemenet maitoon. Lisää suklaa pieninä paloina ja sekoita niin kauan, kunnes suklaa on sulanut.
Poista kanelitanko ja lisää chilivesi maito-suklaaseokseen pikkuhiljaa sekoittaen. Kaakao on riittävän väkevää silloin, kun chili tuntuu selvästi juodessa.
Lisää sokeria maun mukaan. Koristele kaakao kermavaahdolla. Tilkka kermalikööriä on kyllä piste iin päälle!
Majoneesi
2 keltuaista
2-3tl viinietikkaa tai sitruunamehua
0,25 suolaa
2tl sinappia
4dl öljyä
valkopippuria
paprikajauhetta
Sekoita keltuaiset, etikka, suola ja sinappi kulhossa. Lisää öljyä
aluksi tipottain. Myöhemmin kun kastike sakenee, öljyä voi lisätä
joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan tehokkaasti. Jos öljyä
lisätään alkuun liian paljon, majoneesi juoksettuu. Jos näin käy, voit
lisätä yhteen keltuaiseen pari ruokalusikallista haaleaa vettä ja
sinappia ja lisätä tähän seokseen juoksettuneen majoneesin. Mausta
majoneesi valkopippurilla ja paprikajauheella.
Kääpiöpurilainen |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti