9. syyskuuta 2012

Kiinalaista kanaa, riisiä.... ja lego.

Viikonloppu on hurahtanut vauhdilla jalkkiskentän laidalla seistessä ja futaajien ruokailussa kökkiessä. Ihan putkeen ei tämä turnaus meidän likoilla mennyt, mutta ei se mitään. Tänään pelit näytti ihan hyvältä! Jos vaikka nuo ens viikon matsit menisi sitten paremmin. Eilen ei kokkailemaan ehditty, vaan oli tyytyminen noutoruokaan. Tänään oli jo pakko laittaa jotain, vaikkei virtaa kauheasti ollutkaan. Testiin pääsi tällä kertaa "Maailman keittiöt"-kirjasta löytynyt setsuanin kana. Muuten menin aikalailla ohjeen mukaan, mutta kokonaisen broilerin vaihdoin fileepihveihin ja kolme pientä purjoa korvasin yhdellä isolla. Niin ja neidin toivomuksesta lisäsin maapähkinöitä. Valkosipuli olisi toiminut kanssa, mutta se hoksattiin liian myöhään. Neiti oivalsi ripotella lautaselle valkosipulijauhetta ja se sopi ruokaan kuin nenä päähän. Ruoka oli kyllä hyvää ja broileri ihanan pehmeää! Suosittelen!

Setsuanin kana

1 broileri tai n.500-600g maustamattomia fileepihvejä tms.
2rkl vaaleaa soijaa (laitoin tavallista)
1tl maizenaa
3 porkkanaa
3 vihersipulia tai pientä purjoa (tai 1 iso)
1 tuore punainen chili
4rkl öljyä
(1,5dl maapähkinöitä)

  Paloittele broileri pieniksi suupaloiksi. Pane palat kulhoon ja valele soijalla. Lisää maissijauhot ja sekoita hyvin. Anna marinoitua 30 minuuttia.
  Leikkaa porkkanat ja purjo ohuiksi suikaleiksi ja chili renkaiksi. Kuumenna 2rkl öljyä wokissa tai isossa paistinpannussa ja paista kanapaloja koko ajan sekoitellen 4-5 minuuttia. Ota liha pannusta. Pannu saa olla koko ajan todella kuuma!
  Kuumenna loppu öljy ja paista vihanneksia koko ajan sekoitellen 5-6 minuuttia. Lisää liha (ja pähkinät) ja sekoittele, kunnes lihat ovat kuumentuneet. Lisää soijaa maun mukaan.
  Tarjoa riisin kera.Kun selkänsä hetkeksi kääntää, saattaa lautaselta löytyä yllättäviä asioita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...