22. lokakuuta 2012

MustaPekan pippuriset pihvit

Tämä päivä alkoi sangen mielenkiintoisissa merkeissä ja olin aivan varma, että loppupäivä jatkuisi samaan malliin. Aamulla alakertaan kömpiessä löysin neidin täydestä unesta sohvalta. Kello oli silloin muutamaa pikkasta vailla kahdeksan ja koulussa olisi saanut olla muutaman minuutin kuluttua. Kun sain neidin hereille ja siihen malliin, että toisen voi kouluun päästää, kävi ilmi että yöllisen (ja aamullisen) pakkasen ansiosta pyörän lukko oli jäässä. Onneksi olin unohtanut oman pyöräni auki ja neiti pääsi sillä liikenteeseen.

Mä ajattelin ennen aamun jumppaa käväistä pikaisesti netissä hoitamassa pankkiasioita, mutta eihän netti sitten toiminutkaan. Modeemi kiinni ja uudestaan käyntiin, niin johan pelitti. Pakkanen oli tehnyt kiusaa myös auton laseille ja tottahan ne oli jäässä. Mä oon kesällä vaihtanut autoa, enkä todellakaan ollut tajunnut hommata jääkrapaa tuohon autoon. Vanha auto nököttää onneksi vielä pihassa ja sain kiireen vilkkaan käydä sieltä pengastamassa sopivan työkalun ikkunoiden ravaamiseen. Kaikesta tästä säätämisestä huolimatta ehdin jumppaan ajoissa ja ennakko-odotuksista loppupäivä on sujunut varsin mallikkaasti. Vielä ei toki kannata huokaista, sillä edessä on (hermoja raastava ja kallis) kauppareissu. Molempien ipanoiden talvivaatetus menee uusiin puihin. Kasvavat pirulaiset niin kovaa kyytiä...

Onneksi hyvä ruoka parantaa fiiliksiä edes vähän. Pihveistä saamme kiittää Pirkkaa, jälleen kerran. Pihvit ja muusi oli molemmat ihan jees, mutta ei ehkä paras mahdollinen yhdistelmä. Pihvien kanssa tarjoaisin jatkossa ehkä oikein mausteisia lohkoperunoita tai jotain vastaavaa.

Mustapekka-tomaattitäytteiset jauhelihapihvit
(8kpl)

400g naudan jauhelihaa
1dl vettä
0,5dl korppujauhoja
1 sipuli
1 kananmuna
2tl oreganoa
1tl suolaa
0,5tl mustapippurirouhetta
Täyte:
100g Mustapekka-juustoa
1 tomaatti
Paistamiseen:
öljyä tai margariinia

  Sekoita vesi ja korppujauhot kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää korppujauhojen joukkoon jauheliha, sipuli, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kostutetun leikkuulaudan päällä 8 osaan ja taputtele kostutetuin käsin reiluiksi pihveiksi.
   Leikkaa juusto ja tomaatti 8 viipaleeseen. Nosta pihveille juusto- ja tomaattiviipale. Käännä jauhelihaseos tasaisesti päälle. Muotoile pihveiksi ja ummista reunat hyvin. Joka pihvin kohdalla vaikutti ensin, ettei taikina taatusti piisaa peittämään täytettä, mutta riitti se.
   Paista pihvit kypsiksi keskilämmöllä pannulla rasvassa, noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden, muusin tai lohkoperunoiden kanssa.

Bataatti-perunamuusi


1 bataatti
5-6 keskikokoista perunaa
vettä
1-1,5tl suolaa
2rkl margariinia
1-2dl maitoa

  Kuori ja kuutioi bataatit ja perunat. Keitä kuutioita suolalla maustetussa vedessä, kunnes ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta kuutiot perunatömpällä tai sähkövatkaimella. Lisää margariini. Lämmitä maito kasarissa liedellä tai mikrossa. Lisää maitoa soseeseen sen verran, että saat haluamasi paksuista muusia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hitunen suolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti