11. lokakuuta 2012

Mörri-Möykky se sateessa istuu kärpässienen alla...

Vaikka halloweeniin onkin vielä aikaa, on silti kiva jo testailla aiheeseen liittyviä ruokia ja leivonnaisia. Kaikkea kun ei viitsi siihen yhteen päivään tupata. Tänään testiin pääsi matoiset muffinssit ja kärpässienet. Noita kärpässieniä oon tehnyt ennenkin ja muffinsseihin hain apuja muutamasta eri lähteestä. Mulla oli ajatus siitä mitä haluan tehdä, mutta käytännön toteutukseen kaipasin hieman apuja. Muffinssien perusohjeen löysin "Kotilieden parhaat leivonnaiset"-kirjasta ja muokkailin sitä sitten mieleiseksi. Kuorrutusvarkaissa kävin Jemiinan Herkutteluhetki-blogissa. Sain kunnian maistaa noita Jemiinan tekemiä tuplasuklaa-chilikuppikakkuja ja ne oli kyllä todella hyviä. "Rottatouille - mestarirotan reseptit"-kirjasta on lähtöisin ajatus tuosta "mullasta" ja madoista.

Matojen ja hämähäkkien valloittamat suklaa-vadelmamuffinssit 
(15kpl)

Taikina:
250g voita
2,5dl sokeria
4 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
3rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2dl maitoa
Täyte:
1,5dl tulista vadelmahilloa (tavallinenkin käy)
Kuorrute:
75g voita tai margariinia
1,5dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
2tl vettä
3tl tummaa kaakaojauhetta
n.60g tummaa suklaata
Päälle:
5-10 tummaa suklaakeksiä murskattuna (laitoin Kantolan Safari-keksejä)
matokarkkeja ja/tai pyöreitä suklaakarkkeja ja lakritsanauhaa
Lisäksi:
15kpl Amerikan muffinivuokia

  Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla vatkaten. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen huoneenlämpöisen maidon kanssa.
  Nostele muffinivuokien pohjalle reilu ruokalusikallinen taikinaa. Lisää taikinan päälle vajaa ruokalusikallinen hilloa ja jaa loppu taikina muffinivuokiin niin, että hillosilmät  peittyvät. Kypsennä muffinsseja 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  Vatkaa kuorrutetta varten huoneenlämpöinen rasva, puolet tomusokerista, vaniljasokeri ja vesi keskenään sähkövatkaimella. Sekoita loppu tomusokeri tuorejuustoon, lisää rasvaseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kaakaojauhe sekaan. Sulata suklaa varovasti mikrossa, anna jäähtyä muutama sekunti ja vatkaa suklaasula kuorruteseokseen.
  Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Laita kuorrutteen päälle reilusti keksimurskaa ja koristele matokarkeilla. Hämähäkkejä saat asettelemalla kuorrutteen päälle pari pyöreää suklaakarkkia ja tekemällä hämähäkille jalat lakritsanauhasta. Hirrrrvittävän hyvää!




Kärpässienet 

tomaatteja
keitettyjä kananmunia
majoneesia

  Leikkaa tomaatit kahtia. Koverra tomaattien sisukset pois. Kuori keitetyt kananmunat ja leikkaa pohjasta pieni pala pois niin, että kananmunat pysyvät pystyssä. Laita jalat tarjoiluvadille ja aseta tomaatit kananmunien päälle. Tarvittaessa kananmunan yläosastakin voi leikata pienen palan pois, jos tomaatti ei tahdo pysyä paikallaan. Tee majoneesista tomaatteihin kärpässienen pilkut.
  Tarvittaessa tomaatit voi kiinnittää cocktailtikuilla, mutta muista varoittaa syöjiä tikuista!




Ruoan suhteen halusin päästä tänään helpolla ja sapuskaksi valikoitui valmiita ravioleja kerma-tomaattikastikkeessa. Ei mitään terveysruokaa, mutta hyvää ja helppoa. Ohje näyttää olevan Osuuskaupan peruja.

Raviolit kerma-tomaattikastikkeessa
(4ann.)

2pkt(á250g) juustoravioleja
vettä
suolaa
200g smetanaa tai kuohukermaa
4-6 valkosipulinkynttä
4rkl tomaattipyreetä
3-4tl vasikan- tai riistafonfia tai soijaa
1 ruukku basilikaa

   Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kuumalla vedellä. Kaada smetana tai kerma paistokasariin tai laakeaan pannuun, lisää murskatut valkosipulin kynnet, tomaattipyree ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää raviolit ja silputtu basilika. Kuumenna.



2 kommenttia:

  1. Onpas hirvittävän herkullisia matomuffareita! :O

    Hauska nimimerkki sulla, tulee mieleen lapsuudenkyläni urheilutapahtuma Tiltujen yöjuoksu, jossa valittiin myös Iitin Tiltu! :)

    VastaaPoista
  2. Hassuja yhtäläisyyksiä :) Mulle Iituntiltu tulee mun vanhasta koirasta Iitasta, jota kutsuttiin myös Iituntiltuksi. Koira on lähtenyt jo autuaammille juoksumaille, mutta nimi elää edelleen :)

    Noista muffinsseista on pakko sanoa, että hyviä ovat, mutta aika tuhtia tavaraa. Yhden kun syö, niin ainakin mulla on takuuvarma ähky.

    VastaaPoista