Taas sellainen päivä, ettei kauheasta kerkiä turista. Joten mennään heti asiaan. Pitkästä aikaa ilahdutin neitiäni kolmen sipulin jauhelihapihveillä piparjuurikastikkeen kera. Ohjeen oon löytänyt Pirkasta ja näitä on tullut tehtyä aina silloin tällöin. Menevät meillä niin hyvin kaupaksi, että teen aina suosista tuon alla olevan ohjeen puolitoistakertaisena. Ja näytti tuolle pikkumiehellekin kelpaavan, vaikka kesken ruokailun onnistuikin kastelemaan pihvinsä vedellä... Mahtoi olla vetinen pihvi hyvää...
Kolmen sipulin jauhelihapihvit ja piparjuurikastike
400g jauhelihaa
1dl korppujauhoja
2dl vettä
1 iso punasipuli
0,5rkl öljyä
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä
0,5tl jauhettua maustepippuria
0,25tl rouhittua mustapippuria
1tl suolaa
Pinnalle:
1dl paahdettua sipulia
Kastike:
2dl kermaviiliä
2tl piparjuuritahnaa
suolaa
sokeria
1dl hienonnettua persiljaa
Anna korppujauhojen turvota vedessä kymmenisen minuuttia. Kuullota
hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää korppujauhojen joukkoon sipuli,
jauheliha, muna, hienonnetut valkosipulinkynnet, mauste- ja mustapippuri
sekä suola.
Muotoile taikinasta kymmenen pihviä leivinpaperin päälle pellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia tai paistinpannussa
molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ripottele pihvien päälle runsaasti
paahdettua sipulia juuri ennen tarjoilua.
Valmista kastike. Sekoita kermaviilin joukkoon piparjuuri, suola, sokeri
ja persilja. Tarjoa lisäksi lohkoperunoita tai muusia ja salaattia.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista