9. lokakuuta 2012

Asia on jauhelihapihvi ja sillä paahdettu sipuli

Taas sellainen päivä, ettei kauheasta kerkiä turista. Joten mennään heti asiaan. Pitkästä aikaa ilahdutin neitiäni kolmen sipulin jauhelihapihveillä piparjuurikastikkeen kera. Ohjeen oon löytänyt Pirkasta ja näitä on tullut tehtyä aina silloin tällöin. Menevät meillä niin hyvin kaupaksi, että teen aina suosista tuon alla olevan ohjeen puolitoistakertaisena. Ja näytti tuolle pikkumiehellekin kelpaavan, vaikka kesken ruokailun onnistuikin kastelemaan pihvinsä vedellä... Mahtoi olla vetinen pihvi hyvää... 

Kolmen sipulin jauhelihapihvit ja piparjuurikastike

400g jauhelihaa
1dl korppujauhoja
2dl vettä
1 iso punasipuli
0,5rkl öljyä
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä
0,5tl jauhettua maustepippuria
0,25tl rouhittua mustapippuria
1tl suolaa
Pinnalle:
1dl paahdettua sipulia
Kastike:
2dl kermaviiliä
2tl piparjuuritahnaa
suolaa
sokeria
1dl hienonnettua persiljaa

  Anna korppujauhojen turvota vedessä kymmenisen minuuttia. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää korppujauhojen joukkoon sipuli, jauheliha, muna, hienonnetut valkosipulinkynnet, mauste- ja mustapippuri sekä suola.
   Muotoile taikinasta kymmenen pihviä leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia tai paistinpannussa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ripottele pihvien päälle runsaasti paahdettua sipulia juuri ennen tarjoilua.
   Valmista kastike. Sekoita kermaviilin joukkoon piparjuuri, suola, sokeri ja persilja. Tarjoa lisäksi lohkoperunoita tai muusia ja salaattia.

1 kommentti: