On ollut niin tylsän tavallinen tiistai, että parempi olla ikävystyttämättä teitä ja mennä suoraan päivän ruokaan. Jostain syystä kalaisat lasagnet ei oo koskaan saanut multa mitenkään hurjia hurraa-huutoja, joten niiden kokkaaminen on jäänyt aika vähäiseksi. Me-lehdestä olin naputellut mappeihini yhden kalalasagnen ohjeen, jota kaikesta huolimatta ajattelin testata. Aina voi mennä pizzalle, jos kokkaukset menee ihan metsään. Ohjeessa oli kalavaihtoehtoina tonnikala ja lämminsavukala. Mä päädyin tällä kertaa tuttuun ja turvalliseen tonnikalaan. Kyllä tätä söi, mutta tuskinpa teen toiste. Currykastike kun ei oikein iskenyt.
Tonnikalalasagne
(8ann.)
2 sipulia
2 punasipulia
2 porkkanaa
2rkl öljyä
1 kalaliemikuutio
0,75tl rouhittua valkopippuria
1,5rkl vehnäjauhoja
3dl vettä
1 ruukku ruohosipulia
300g ruodotonta ja nahatonta lämminsavukalaa tai tonnikalaa
Kastike:
4dl maitoa
4dl vettä
3ps (à n. 28 g) currykastikeaineksia
2dl juustoraastetta
1rkl korppujauhoja
1rkl hunajaa
10–12 lasagnelevyä
Halkaise sipulit, poista kuoret ja viipaloi puolikkaat. Kuori ja raasta
porkkanat. Kuumenna öljy pannussa, lisää sipuliviipaleet ja
porkkanaraaste pannuun. Kypsennä sekoitellen noin 5 minuuttia. Sekoita
murennettu kalaliemikuutio, pippuri ja vehnäjauhot
sipuli-porkkanaseokseen, lisää vesi ja keitä 2 minuuttia. Lisää silputtu
ruohosipuli joukkoon.
Paloittele kala. Kuumenna 6 desiä maito-vesiseoksesta kiehuvaksi.
Sekoita kastikeaineet loppuun nesteeseen ja lisää seos kiehuvaan liemeen
koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia. Sekoita juustoraaste
joukkoon.
Peitä vuoan pohja sipuliseoksella ja kalapaloilla ja kaada kastiketta
päälle. Aseta lasagnelevyt vuokaan ja tee seuraava kerros samoin. Jätä
currykastiketta sen verran että saat peitettyä viimeisen
lasagnelevykerroksen. Valuta hunajaraidat kastikkeen päälle ja ripottele
korppujauhoja pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30
minuuttia. Peitä vuoka uunista ottamisen jälkeen kannella tai foliolla
ja anna lasagnen tekeytyä noin 15 minuuttia. Nauti salaatin kanssa.
Eilen illalla innostuin vielä tekemään pari purkillista puolukkahilloa. Ohje on muuten Dansukkerin sivuilta, mutta heitin hilloa keittäessä halkaistun vaniljatangon mukaan.
Puolukkahillo vaniljalla tai ilman
2kg puolukkaa
1kg hillosokeria
1dl vettä
(1 vaniljatanko)
Kaada peratut, huuhdellut ja valutetut marjat kattilaan ja lisää 1 dl vettä. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se, kaavi siemenet ja lisää niin siemenet kuin tankokin marjojen sekaan. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri vähitellen ja varovasti sekoittaen. Vähennä lämpöä kun seos alkaa kiehua. Keitä hilloa 15 minuuttia silloin tällöin varovasti sekoittaen.
Jäähdytä noin 30 minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes rakenne alkaa
kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Kuori tarvittaessa vaahto. Poista vaniljatanko. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy
lopullisesti noin vuorokaudessa.
Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluimmin viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti