14. marraskuuta 2012

It's So Cheesy

Nyt kun kolme neljästä meidän sakista potee kunnon flunssaa, voin huoletta syöttää toipilaille mitä tahansa. Eivät kuitenkaan maista mitään. Jee. Sopivasti tälle päivää osui kasvisruokapäivä ja jälleen kerran valinta kohdistui kasviskeittoon. Oon jo pitkään suunnitellut testaavani tuota Pirkasta löytynyttä syyssadon keittoa, mutta aina se on jäänyt. Aineslista kuulosti mun mielestä hyvältä, joten täytyyhän tuon keitonkin olla hyvää. Mun keitosta tuli vaan alkuperäistä juustoisempi, kun länttäsin sekaan sulatejuuston jämät.

Sen verran jauhopeukalo syyhysi, että näpertelin keiton seuraksi ihanan rapeita juustotankoja. Ei mitään terveyspommeja, mutta varsin maukkaita juustokeksejä. Ja siitä ärsyttäviä, että kun yhden syö, niin on pakko ottaa toinenkin. Ja kolmas ja neljäs ja ja.... Yhtään en taas tiedä, mistä tuon juustotankojen ohjeen oon mappeihini kopsannut.

Juustotangot
(n.30kpl)

100g voita
1,5dl vehnäjauhoja
100g juustoraastetta
0,5dl vettä
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
juustoraastetta

  Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Nypi huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot sekaisin. Lisää taikinaan juustoraaste ja vesi. Anna taikinan olla kylmässä noin 30 minuuttia.
  Kauli taikina 16*24cm kokoiseksi levyksi ja leikkaa leivinpyörällä noin 1,5*8cm suikaleiksi. Voitele tangot munalla ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista leivinpaperin päällä pellillä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.




Paahteinen syyssadon keitto

4-5 perunaa
3-4 porkkanaa
1-2 palsternakkaa
pala lanttua
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
reilu pala purjoa
tuoretta timjamia (laitoin kuivattua)
mustapippurirouhetta
3rkl oliiviöljyä
1l vettä
2-3rkl kasvisfondia
100g sulatejuustoa
0,25tl suolaa

  Pese, kuori ja paloittele reiluiksi paloiksi perunat, porkkanat, palsternakat ja lanttu. Kuori ja lohko punasipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo parin sentin paloiksi.
  Pane kaikki kasvikset kulhoon. Sekoita joukkoon hienonnettua timjamia, mustapippurirouhetta ja öljyä. Kumoa kasvikset leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Sekoittele kasviksia lastalla paistumisen puolivälissä. Tarkista, että kaikki kasvikset ovat pehmeitä.
  Kiehauta vesi ja lisää kattilaan puolet kasviksista ja kasvisfondi. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto, kiehauta niin että juusto sulaa ja tarkista maku. Ripottele lopuille kasviksia suolaa. Annostele keitto lautasille, nostele pinnalle kasviksia ja koristele timjamilla. Tarjoa lämpimän leivän kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti