23. marraskuuta 2012

Slave to chocolate

Tiedättekö sen tunteen, kun jotain ruokaohjetta lukiessa näkee mielessään kuinka herkullinen lopputuloksen täytyy olla... Ja kun valmiin tuotoksen saa eteensä, on pettymys melkoinen. Ja on hetkiä, jolloin kaikki vaan menee pieleen, vaikka mitä tekisi. Mulle kävi tänään niin. Oon jostain löytänyt muhkean suklaa-piimäkakun ja ohjetta lukiessani näin ajatuksissani ihanan, korkean ja mehevän, suklaisen kakun. Uunista ulos tuli kuitenkin littana, pinnaltaan aavistuksen mustunut tuotos. Hyvä ettei itku tullut ja kakku lentänyt suoraan roskiin. Toisaalta, tämän kakun tein meidän sakille, joten ei liene niin vaarallista vaikkei kakku täydellinen olekaan. Ja onni on, että kolmesta tänään tehdystä kakusta se oli just tämä joka vastusti. Tein nimittäin kaverille meetvursti-kinkkuvoileipäkakun ja täytekakun, johon täytyi paistaa kaksi pohjaa. Niiden epäonnistuminen olisi harmittanut paljon enemmän.

Tässä kuitenkin ohjetta, jos joku haluaa testata. Mulla suurin virhe taisi olla liian suuri vuoka. Mun 20-senttinen vuoka oli päättänyt piiloutua johonkin, enkä sitä tähän hätään löytänyt. 24-senttinen oli aivan liian iso. Toinen virhe oli liian pitkä paistoaika. Olisi vaan pitänyt uskoa omia silmiä ja tikkua eikä kelloa. Kakkua halkaistessa päällimmäinen levy meni palasiksi. Täytettä tein vaan puolet, enkä saanut siitä notkeaa vaan täysin juoksevaa. Tosin se jähmettyi aika nopeasti. Että sellainen kakku. Sana muhkea tuossa mun kakun nimessä on lähinnä vitsi.

Ja nyt kun kaikki onnettomat vaiheet on kerrottu, niin loppujen lopuksi kakku oli todella hyvää! Ihanan mehevää ja todella suklaista. Ja sellaista, että jokainen suupala löytää takuuvarmasti paikkansa syöjän reisistä ja lanteilta.... Ei siis haittaa, että jäi noin matalaksi. Täysin onnistuessaan olisi varmasti täyden kympin suklaakakku!

Muhkea suklaa-piimäkakku

Vuokaan:
margariinia tai voita
Taikina:
180g margariinia kuutioina (laitoin voita)
3.5dl sokeria
1-2tl vaniljasokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,75dl kaakaojauhetta
1dl kookosrouhetta (laitoin hiutaleita)
2dl piimää
4 valkuaista
ripaus suolaa
Suklaatäyte:
400g tummaa suklaata
250g margariinia sulatettuna (laitoin voita)
1,33dl tomusokeria

  Voitele tasapohjainen vuoka (20cm), leikkaa vuoan pohjalle sopiva palanen leivinpaperista.
  Vatkaa rasva,  vaniljasokeri ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, seosta koko ajan vatkaten.
  Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Lisää kookosrouhe ja piimä.
  Vaahdota valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
  Kypsennä kakkua 200 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa kakku foliopalalla tummumisen estämiseksi. Jäähdytä kakku ja leikkaa se kolmeen osaan.(Leikkasin vain kahtia)
  Sekoita paloiteltu suklaa ja sulatettu, lämmin rasva keskenään kulhossa niin, että suklaa sulaa. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vispaa täyte puuhaarukalla notkeaksi ja levitä se kakun väliin ja päälle.




Tämä ei ollut se kakku mistä eilen täpistelin. Esitellään se sitten huomenna... Olettaen, että koristelut onnistuu :)

Niin ja vielä ehtii osallistua Murhaavan herkullisen keittokirjan arvontaan! Arvonta löytyy täältä!


4 kommenttia:

  1. Mä tiirailin ainesosalistaa sillä silmällä, josko kakun onnistuisi tehdä maidottomana. Kunnes mulla välähti siinä piimän kohdalla - harvemmin se suklaa-piimä-kakku tehdään ilman piimää... Ja sille en ole vielä keksinyt maidotonta korviketta :) Kuulosti kyllä tosi hyvältä tuo kakku...

    VastaaPoista
  2. Maidoton piimä voisi olla kyllä mielenkiintoista :)

    Osaiskohan joku taitavampi leipoja vinkata, millä tuon vois korvata? Joku aavistuksen hapan neste, mutta mikä?

    VastaaPoista
  3. Herkulliselta kakku kuitenkin näyttää, vaikkei siitä muhkeaa tullutkaan. Oikein mehevä ja suklainen.:) Tykkään piimäpohjaisista leipomuksista, joten tämäkin pitää taas lisätä kokeilulistalle.:)

    VastaaPoista
  4. Kokeile ihmeessä :) Ja voit ottaa mun virheistä opiksi ja tehdä sen täydellisen suklaa-piimäkakun!

    Nämä suklaakakut on siitä ihania, että paranevat vaan vanhetessaan. Olettaen, että ehtivät vanheta :D

    VastaaPoista