6. marraskuuta 2012

Puuroa täynnä on saavit ja kiulut, tanssihin tahtia antaa viulut

Tänään oli aika ottaa varaslähtö jouluun ja jouluherkkuihin. Innostuin keittelemään riisipuuroa ja karpalokiisseliä. Tällä kertaa perinteinen puuro vaihtui Yhteishyvästä löytyneeseen vaniljaiseen riisipuuroon. Samasta lehdestä löytyi myös kiisselin ohje. Ihan pieniä muutoksia tein tälläkin kertaa. Halusin tuosta kiisselistä kanelisen ja lisäsin sinne kiehautusvaiheessa kanelitangon. Puurosta taas jätin sokerin pois. Oli mun mielestä tarpeeksi makeaa ilmankin. Kiisseliin puolestaan olisin kaivannut hieman enemmän makeutta. Kiisseliin riitti justiinsa 220 gramman pussi karpaloita. Tämä oli kyllä kaikin puolin kelpo puuro :)

Vaniljainen joulupuuro

2dl vettä
2dl puuroriisiä
7,5dl maitoa
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (laitoin 3dl)
1tl vaniljasokeria
1rkl sokeria (jätin pois)

  Kiehauta riisi kattilassa veden kanssa. Lisää maito ja hauduta puuroa, välillä sekoittaen noin 45 minuutin ajan, kunnes riisi on kypsää ja puuroutunut. Sekoita haalean riisipuuroon joukkoon vatkattu vaniljakastike, vaniljasokeri (ja sokeri).

Karpalokiisseli

1l vettä
1dl karpaloita
1dl sokeria
2,5rkl perunajauhoja
3dl karpaloita
1 kanelitanko

  Valmista karpalokiisseli. Pane kattilaan vesi, kanelitanko, 1 dl karpaloita ja sokeri ja keitä seosta noin 5 minuutin ajan. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa. Nosta kattila levyltä ja lisää loput karpalot. Poista kanelitanko. Ripottele kiisselin pinnalle hitunen sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna kiisselin jäähtyä. Tarjoa puuron kanssa.


2 kommenttia:

  1. Ihana idea tuo vaahtoutuva vaniljakastike riisipuuron joukossa. Pistänpä korvan taakse.:) Karpalokiisseli on kaikkein parasta. Pelkästään syötynä tykkään paksusta mehukiisselistä, mutta puuron kanssa menisi hyvin näin marjoineen päivineen.:)

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo vaniljakastike tuo kivaa vaihtelua, mutta ei se silti voita perinteistä riisipuuroa kanelin ja sokerin kera nautittuna <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...