4. marraskuuta 2012

I want some food for my tummy

Mulla on selkeästi meneillään joku jauhelihapihvikausi, kun viime aikoina ruokalistalta on löytynyt aika usein jauhelihapihvi jos toinenkin. Toisaalta ne on niin kivaa ja helppoa arkiruokaa, että mikäs siinä. Tehdään ja testaillaan eri versioita, kunnes jonain päivänä en enää saa alas mitään jauhelihapihviä muistuttavaa. Tämänkertaisten pihvien ohje löytyi Me-lehdestä. En tiedä mitä oon ajatellut ostoslistaa tehdessä, sillä osa pihvien aineksista puuttui listalta kokonaan ja näinollen jäi kauppaan. Onneksi näitä ohjeita ei tartte niin orjallisesti noudattaa ja soveltaminen on oikeastaan kivaakin. Alta löytyy se muunneteltu versio.

Pihvit tarjoilin lohkoperunoiden ja herkkusienikastikkeen kera. Mulle iski vaan suunnaton laiskuus ja lohkoperunat oli tällä kertaa suoraan pussista. Herkkusienikastikkeen tein sentään itse, mutta ihan hyvin pussisoosinkinolisi kelvannut.

Syksyn jauhelihapihvit

0,5dl Fibrex-kuitua (tai 0,5dl korppujauhoja)
1,5dl kaurajuomaa (korppujauhojen kanssa 1dl, maito ja vesikin käy!)
1dl säilöttyjä herkkusieniä
1 sipuli silputtuna
2,5dl kesäkurpitsaa raastettuna
4 isoa valkosipulinkynttä
500g jauhelihaa
1 kananmuna
1,5tl suolaa
ripaus pippurisekoitusta

   Laita fibrex-kuidut tai korppujauhot turpoamaan kaurajuomaan/maitoon. Hienonna sienet ja sipuli. Raasta kesäkurpitsa ja silppua valkosipulit. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja muotoile seoksesta pihvejä sen päälle. Paista pihvejä 225-asteisessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.

Herkkusienikastike

n.200g tölkkiherkkusieniä
1rkl margariinia
1 pienehkö sipuli
2 valkosipulinkynttä
1rkl vehnäjauhoja
0,5dl vettä
2dl ruokakermaa
0,25tl suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria

  Hienonna sipulit ja valkosipulit. Valuta sienet. Kuumenna pannulla margariini ja kuullota sipulit. Lisää sienet ja jatka kypsentämistä muutama minuutti niin, että enin neste haihtuu. Ripottele sieni-sipuliseoksen päälle vehnäjauhot, sekoita. Kaada joukkoon vesi ja kerma. Mausta. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti