11. heinäkuuta 2013

Kerran kesässä - munaton mansikka-valkosuklaakakku

Mun täytyisi tehdä huomenna yksi täytekakku munattomalla pohjalla. Kun koskaan aikaisemmin en muista munatonta kakkupohjaa tehneeni, niin halusin tehdä ensin koeversion. Välttyypähän ainakin ikäviltä yllätyksiltä, jos taikina on aivan kaamea katastrofi. Samalla sain käytettyä aamulla poimitut mansikat. Muutama päivä reissussa ja mansikkamaa pursui mansikoita. Ihanaa! Ja täytyyhän sitä kerran kesässä yksi mansikkakakku tehdä ja syödä. Kakun tein vähän sillä periaatteella, että mitä kaapista löytyy. Ei tästä kakusta mitenkään ihmeellinen tullut, mutta hyvin kelpasi.

Pohjan ohjeen olen löytänyt aikoja sitten jostain ikivanhasta Napero-kerhon lehtisestä. Munaton kakkupohja on rakenteeltaan selvästi tiiviimpi kuin sokerikakkupohja. Maultaan oli kuitenkin ihan ok. Jännityksellä odotan, millainen tuo on muhittuaan täytettynä yön yli.

Mansikkakakku
(munaton)

4,5dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
3tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
50g voita tai margariinia
2,75dl vichyä tai maitoa
1 sitruunan mehu
Vuokaan:
korppujauhoja
voita tai margariinia
Kostutukseen:
0,5-1dl maitoa tai jaffaa
Väliin ja päälle:
2,5dl Flora vispiä tai vispikermaa
100g valkosuklaata
reilu 1l tuoreita mansikoita
Reunoille:
3-4dl kuohukermaa
2-3tl vaniljakreemijauhetta

  Voitele ja korppujauhota pienehkö (2 l) kakkuvuoka. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sitruunan raastettu kuori kulhossa. Sulata rasva. Yhdistä jauhoseos, rasva, vichy ja sitruunan mehu hyvin sekoittaen. Älä kuitenkaan sekoita sitkeäksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla 30-35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa kakku.
  Valmista täyte vatkaamalla flora vispi kevyeksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä pienen hetken. Kaada sula suklaa vispi- vaahdon joukkoon ja vatkaa napakaksi vaahdoksi. Viipaloi vajaa puolet mansikoista. Leikkaa kakku 2-3 osaan. Kostuta alin levy maidolla, levitä päälle valkosuklaavaahtoa (jätä vähän pinnalle) ja viipaloituja mansikoita. (Tee toinen kerros samoin.) Nosta kansilevy päälle ja kostuta. Halutessasi kääri täytetty pohja kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa muutamasta tunnista seuraavaan päivään.
  Levitä kakun päälle loput valkosuklaavaahdot. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vatkaamisen loppupuolella vaniljakreemijauhe. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Nostele loput mansikat kakun päälle ja pursota kerma reunoille.





2 kommenttia:

  1. Suosittelin sua kakun tekijäksi! =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pirita :) Se kakku olisi tänään valmistusvuorossa. Hieman jännittää, että mitä siitä tulee :)

    VastaaPoista