1. heinäkuuta 2013

Nobody ever expects the Spanish ...hmmmm... salad!

Päivän kokkailut jäi vähän ohkaiselle kaiken asioilla juoksemisen vuoksi, mutta kyllähän sitä salaatilla ja uusilla perunoillakin pärjää. Tämä salaatti piti tehdä jo lauantaina, mutta silloin en ehtinyt ja sunnuntaina ei huvittanut. Noh, parempi myöhään tai jotain. Ohje on mukaeltu jälleen kerran Pirkasta löytyneestä ohjeesta. Oliivit jätin pois ja muutenkin muuttelin ainesmääriä. Pakko sanoa, että salaatiksi tämä oli toooosi hyvää. Etenkin tuo paistettu chorizo. Nam! 

Espanjalainen makkara-perunasalaatti

3 kiinteää tomaattia
1 sipuli
1 punasipuli
3rkl oliiviöljyä
2rkl sitruunamehua
0,5tl sokeria
vajaa 0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria
0,5dl persiljaa hienonnettuna
2rkl tuoretta oreganoa
1dl cocktailkurkkuja
150-200g chorizoa
500g keitettyjä uusia perunoita
0,5tl suolaa
0,25tl mustapippuria
1 ruukku jääsalaattia

   Lohko tomaatit. Leikkaa sipulit lehdenohuiksi viipaleiksi. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja mausteet kastikkeeksi. Kaada kastike sipuliviipaleille.
  Lisää päälle tomaattilohkot, persilja ja oregano. Sekoita joukkoon paloitellut cocktailkurkut. Anna maustua kylmässä.
  Leikkaa makkara ohuiksi lanteiksi. Paahda makkarat pannulla molemmin puolin rapeiksi. Nosta makkarat kulhoon ja pidä kuumina.
  Leikkaa perunat lohkoiksi. Paista ne pannulla makkaran rasvassa rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää makkarat pannulle ja kuumenna vielä.
  Revi salaatti laakealle vadille, levitä päälle puolet perunoista, makkaroista ja tomaattisalaatista. Lisää toinen kerros samassa järjestyksessä. Tarjoa salaatti haaleana leivän kanssa.


2 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä salaattia!!
    Mun mielestä se on kivempikin, etenkin näin kesäisin, syödä vain vähän jotain ruokaisaa salaattia ja uusia perunoita. Mukamas kevyempi vaihtoehto! :) Välillä se on kyllä ihan pelkkää itsensä huijaamista.... ;)

    VastaaPoista
  2. :D Juu, ei tuokaan tainnut ihan kevyimmästä päästä olla. Lisäksi just haettiin savustimesta pois viisi tuntia muhinut possunpala ja pitihän sitä maistella näin yöpalaksi. Todella terveellistä :D

    VastaaPoista