16. heinäkuuta 2013

The four horseburgers - hevoshampurilaisia ja halloumi-nektariinisalaattia

Monesti tulee luettua kuola valuen toisten blogeissa olevia ruokaohjeita, mutta se testaaminen pakkaa aina unohtua. Nyt ajattelin ryhdistäytyä ja oikeasti testailla niitä herkullisia ohjeita, mitä te, ihanat kanssabloggajat laitatte jakoon. Ensimmäisenä testiin pääsi Kärähtäneiden Heidin halloumi-nektariinisalaatti. Vähän mun täytyi soveltaa, sillä kaikkia aineksia ei kotoa löytynyt. Ja harmikseni unohdin lorotella salaatin päälle lopuksi hunajaa, kuten Heidi oli tehnyt. Salaatti oli kuitenkin oikein hyvää ja sopi meidän heppapurilaisten kaveriksi vallan mainiosti. Kiitos Heidi ohjeesta!

Pakastimeen on tullut haalittua muutama paketillinen hevosen paistijauhelihaa aina kun sitä on vain kaupoissa nähnyt. Nyt kun tyttö on mummolassa, saatiin huoletta herkutella hevosen jauhelihasta väsätyillä hampurilaisilla. Pihvien ohjeen tein ihan summamutikassa, kun mieleistä ohjetta ei äkkiseltään löytynyt. Koostumukseltaan nämä onnistui hyvin ja olivat helppo paistaa. Sellaisenaan syötynä pihvit maistuivat ehkä hieman liikaa hevoselta, mutta hampurilaisen väliin sopi oikein hyvin! Tällä ohjeella tuli 10 isohkoa pihviä.

Hevospurilaiset

400g hevosen paistijauhelihaa
n.200g porsaan jauhelihaa
0,75dl korppujauhoja
1,5dl maitoa
2 kananmunaa
0,5dl hienonnettuja, tuoreita yrttejä (esim. persilja ja ruohosipuli)
1,5-2tl suolaa
2tl sipulijauhetta
mustapippuria
Paistamiseen:
öljyä
Lisäksi:
hampurilaissämpylöitä
cheddarjuustoa
sipulia
tomaattia
majoneesia
sinappia
ketsuppia

  Laita korppujauhot ja maito suureen kulhoon ja anna turvota muutama minuutti. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, yrtit, jauhelihat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile pihvitaikinasta kämmenen kokoisia, vajaan sentin paksuisia pihvejä ja paista pihvit muutama kerrallaan öljyssä pannulla. Halutessasi voit paistaa ensin pienen koepihvin maun tarkistami- seksi.
  Halkaise sämpylät, paahda halutessasi leivänpaahtimessa tai pannulla. Täytä mielesi mukaan.




Halloumi-nektariinisalaatti



150g halloumia

2 nektariinia
kourallinen pähkinäsekoitusta
1 kerä jääsalaattia
0,5 kurkkua
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
mustapippuria

  Huuhtaise ja revi salaatti, kuutioi kurkku. Sekoita salaattipohjaksi ja mausta balsamiviinietikalla, oliiviöljyllä ja pippurilla.
  Rouhi pähkinät ja paahda halutessasi kuivalla pannulla. Lohko nektariini ja viipaloi halloumi. Paista pannulla ensin nektariinilohkoja, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta nektariinit salaatin päälle. Paista sitten halloumiviipaleet molemmin puolin, kunnes saavat väriä. Nosta viipaleet salaatin päälle ja ripottele mukaan rouhitut pähkinät.



4 kommenttia:

  1. Jälleen kerran hyvännäköistä purtavaa!!
    Mulla alkaa tämän viikon jälkeen kesäloma (loput 3-viikkoa) ja olen kans päättänyt että nyt testataan kaikkia keittiön kaappiin kertyneitä ohjeita! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanne :) Hyvin nämä kelpasivat. Pikkumieskin veti puolikkaan hampurilaisen tuosta vaan, joka on mun mielestä aika loistava saavutus huonosti syövälle, n. 14kg painavalle pojalle :D

    VastaaPoista
  3. Itse en ole vielä tohtinut tekemään mitään hevosesta, mutta täytyy todeta hampparisi näyttää erittäin houkuttelevalta! :)

    VastaaPoista
  4. Peggy, hepassa on oma, aika voimakas makunsa. Itse en kauheasti innostu pelkästään hevosen jauhelihasta tehdyistä ruoista. Mutta jos laittaa possua sekaan, niin sitten on jo parempi. Pihveinä heppa kelpaa kyllä :)

    VastaaPoista