14. elokuuta 2014

Good for my soul! - paahdetut kanankoivet ja New Orleansin kaalisalaatti Nigellan tapaan

Olin pakahtua onnesta, kuin viime perjantaina kirpparilla käydessä löysin kaksi Nigellan keittokirjaa. Kirjoja olen metsästänyt kuin kuuta nousevaa jo hyvän tovin ja nyt niitä löytyi heti kaksin kappalein! Vaikka keittokirjahyllyssä onkin havaittavissa pienoista tilan puutetta, on näille kirjoille löydyttävä tilaa. Moni muu opus saa lähteä, jos käy liian ahtaaksi. Toinen kirjoista, Nigella express - Hyvää ruokaa nopeasti, pääsi heti tarkemman tutkiskelun alle. Lähes kaikki ohjeet olivat sellaisia, joita olisin voinut kokeilla saman tien, mutta kun valita täytyi, päädyin paahdettuihin broilerinkoipiin ja pähkinäiseen kaalisalaattiin. Ensimmäisenä taisin pongata tuon salaatin ja kun kirjassa Nigella kertoi tarjoavansa tätä usein broilerinkoipien kanssa, päädyin minä samaan yhdistelmään.

Salaattia tein vain puoliska annosta alla olevasta ohjeesta ja silti sitä tuli niin paljon, että riitti hyvin parille päivälle. Meillä muut eivät oikein ole noihin kaalisalaatteihin ihastuneet, mutta saavat luvan kärsiä ja syödä, sillä mulle ne kelpaa paremmin kuin hyvin.




New Orleansin kaalisalaatti

1 valko- tai kurttukaali (n.1kg ennen siistimistä)
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
4 kevätsipulia
4rkl piimää
200g hyvää majoneesia
2rkl vaahterasiirappia
2tl omenaviinietikkaa
100g pekaanipähkinöitä rouhittuna 
suolaa ja pippuria maun mukaan

  Siisti ja suikaloi kaali käsin tai monitoimikoneessa. Kuori ja raasta porkkanat ja leikkaa sellerit ja sipulit ohuiksi suikaleiksi.
  Sekoita majoneesi, piimä, siirappi ja etikka keskenään ja peitä salaatti kastikkeella. Mausta ja sekoita hienonnetut pähkinät salaatin joukkoon.




Paahdetut broilerinkoivet

12 broilerinkoipea
5dl piimää
0,5dl + 2rkl öljyä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1rkl rouhittua pippuria
1rkl sormisuolaa tai 1,5tl ruokasuolaa
1tl jauhettua juustokuminaa
1rkl vaahterasiirappia

  Laita broilerinkoivet suureen pakastepussiin ja lisää piimä sekä noin 0,5dl öljyä. Lisää murskattu valkosipuli, pippurirouhe sekä suola. Ripottele joukkoon juustokumina ja lisää lopuksi siirappi. Puristele pussia, jotta marinadi peittää lihat tasaisesti.
  Anna broilerin marinoitua jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia ja enintään 2 tuntia. 
  Kuumenna uuni 220 asteeseen. Ota broilerinkoivet pois pussista, ravista niistä pois ylimääräinen marinadi ja asettele ne foliolla päällystettyyn uunivuokaan.
  Valuta loput 2rkl öljyä broilerien päälle ja paahda uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat ruskistuneet ja kypsyneet meheviksi.




Kääpiölinnan keittokirjat:
(jo käytetyt punaisella tekstillä, poistettavat sinisellä)

1. 1000 cocktailia
2. Alaston kokki (poistettu)
3. Arabialainen keittiö 
4. Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja
5. Baarimestarin parhaat
6. Curryruoat
7. Diabeetikon ruokavalio
8. Eurooppalaisessa keittiössä
9. Farang - modernia aasialaista
10. Grilli- ja fondyyherkkuja
11. Grillikirja
12. Hannah Montana - Hannahin herkkuja
13. Helpot herkut - juhlaruokia
14. Herkkuja Indonesiasta
15. Hyvän olon herkut
16. Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat ruokaohjeet
17. Ihanimmat piirakat
18. Italian herkut
19. Itämainen keittiö 
20. Juhlaleivonnaiset
21. Kansainväliset kotiruokasuosikit
22. Karvinen keittää
23. Keittiön tuliset herkut 
24. Keittotieto - kasvisruoat ja kastikkeet
25. Kiinalainen keittokirja
26. Kodin herkkuleivonnaiset 
27. Kodin parhaat juhlat
28. Koko perhe keittiössä 
29. Kotilieden iso leivontakirja
30. Kotilieden parhaat leivonnaiset
31. Kotilieden suuri keittokirja
32. Kotitalous 7
33. Kuppikakut
34. Kreikka - Välimeren keittiö 
35. Kätevä keittokirja
36. Lasten omat synttärikakut
37. Leipää monella tavalla 
38. Leivonta
39. Maailman herkut
40. Maailman keittiöt - opas kansainväliseen ruokakulttuuriin
41. Makeat herkut
42. Marjaherkkuja ja muuta hyvää
43. Maukas texmex-keittiö
44. Maukkaita pikkupaloja
45. Me-lehden ruokakirja
46. Menu keittokirja III
47. Mummo Ankan unelmaherkut
48. Murhaavan herkullista
49. Nanny Ogg's cookbook
50. New Yorkin baarimestarien parhaat drinkit 
51. Painonvartijat - Klassiset herkut
52. Paras keittokirja No 1. Noutopöytään. Parsaherkkuja. Unelmajälkiruokia.
53. Paras keittokirja No 2. Salaatteja. Grilliin. Piknikille. Ym.
54. Paras keittokirja No 3. Rapuja. Sieniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokia. Ym.
55. Paras keittokirja No 4. Äyriäisherkkuja. Nopeaa. Suklaista.
56. Paras keittokirja No 5. Intialaista. Patoja. Pastaa.
57. Paras keittokirja No 10. Kananmunia. Lammasta. Kotileipää. Ym.
58. Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut 
59. Pastat
60. Pirkan paras leivontakirja 
61. Pirkan parhaat jouluherkut
62. Pirullisen kuuma chilikirja
63. Prinsessojen keittokirja 
64. Rottatouille - Mestarirotan reseptit
65. Ruokamatka maailmalle
66. Ruokasuosikit: Italia
67. Ruokasuosikit: Jälkiruoat 
68. Ruokasuosikit: Kiina
69. Ruokasuosikit: Kreikka
70. Ruokasuosikit: Meksiko
71. Ruokasuosikit: Sushi
72. Ruokasuosikit: Vokki
73. Ruotsalaisen kokin keittokirja
74. Ruutukokki - Kodin paras keittokirja 
75. Seuran herkut - suuri ruokakirja
76. Suloiset suolaiset
77. Superruokia - syömällä terveemmäksi
78. Suussa sulava suklaa
79. Syötävän hyvä olutkeittokirja
80. Syötävän suloiset kuppikakut
81. Taivaalliset täytekakut
82. Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit
83. Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä 
84. Unelmakakut
85. Uusia makuja Kiinasta
86. Valkokankaan herkkuja
87. Vie kielen - Herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä 
88. Vietnamilaisen keittiön parhaat
89. Viinanmaustajan käsikirja 
90. Vähäkolesterolista ruokaa
91. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja
92. Wok-ruokien parhaat
93. Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas
94. Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan
95. Fun food - Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä 
96.  Salaattisuosikit ja parhaat buffetit
97. Tapakset ja antipastot 
98. Pieni jäätelökirja suurista nautinnoista 
99. Sopat!
100. Kakkutikkarit 
101. Kotilieden suuri juhlakirja
102. Lempileivonnaiset 
103. Reseptien aarteet sukupolvelta toiselle
104. Paras keittokirja NO 7. Jouluruokaa. Makeisia ja jälkiruokia. Uudenvuodenjuhlat.
105. Paras keittokirja NO 9. Broileria. Sitrushedelmiä. Papuja ja linssejä.
106. Nigella Lawson - Syötävän hyvää
107. Nigella express - hyvää ruokaa nopeasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti