14. kesäkuuta 2015

Kakkua kerrakseen! - viikonlopun voileipäkakut rippijuhliin


Viikonloppuna pääsi vanhin kummityttöni ripiltä. On aika uskomatonta huomata miten siitä pienestä rääpäleestä, joka juuri oli sylissäni kastettavana, on kasvanut uskomattoman kaunis nuori nainen. Oikein paljon onnea Oona <3 Olet rakas <3

Juhlat pidettiin valitettavasti niin kaukana, etten tällä kertaa pystynyt juhliin osallistumaan. Mutta jollain tavalla sain kuitenkin olla osallisena, sillä sain kunnian tehdä juhliin pari voileipäkakkua ja yhden kasvispiirakan. Kakut matkasivat juhlapaikalle enoni kyydissä. Hieman jännitti, että miten kakut matkasta selviävät, mutta ehjinä ja syömäkelpoisina pääsivät perille. 

Samalle viikonlopulle osui myös toiset rippijuhlat, joihin sain voileipäkakkuja tehdä. Mitään uusia ohjeita en alkanut kehitellä, vaan hyödynsin vanhoja. Kummityttöni juhliin lähti kinkkukakku, savulohikakku ja kreikkalainen juustopaistos. Toisiin juhliin pyöräytin kaksi eri kokoista kinkkukakkua, savulohivoileipäkakun sekä tonnikalakakun. 


Kinkkukakuista isommat oli mitoitettu 20 hengelle ja pieni 15 hengelle. 


20 hengen kinkkuvoileipäkakku kummitytölle

20 hengen kinkkuvoileipäkakku

15 hengen kinkkuvoileipäkakku


Savulohikakuista molemmat oli noin 20 hengelle. Lohitäytettä tein tuplaten, jolloin se piisasi kahteen väliin.


20 hengen savulohivoileipäkakku

20 hengen savulohivoileipäkakku


Tonnikalakakkukin oli noin 15 hengelle. Leipää käytin  viisi viipaletta per kerros ja täytteitä tein aavistuksen pienemmät annokset kuin mitä vanhassa ohjeessa oli.


15 hengen tonnikalavoileipäkakkuKakkujen kuvat on napattu kiireessä ja sen huomaa, mutta eiköhän noista jotain selvää saa. Kasvispiirakasta en kuvaa muistanut edes ottaa. 

Lämpimät onnittelut vielä kaikille ripille päässeille <3 

4 kommenttia:

  1. Erityisesti ne 15 hengen vinoon koristellut kakut, joissa oli nupullaan olevaa ruohosipulia, näyttivät tosi kauniilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ruohosipulinnuput oli äkkinäinen päähänpisto, mutta kyllähän ne oman kivan lisänsä tuo. Niitä löytyy meidän pihasta vaikka kuinka paljon.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...