17. kesäkuuta 2015

Omppupomppukeitto, tuo helppo arkinen jauhelihasoppa!

Välillä on kiva palata perussapuskoiden pariin, mutta tehdä ne hieman toisin kuin normaalisti. Mun on nimittäin pakko tunnustaa, että joidenkin ruokien kanssa oon jumiutunut yhteen ja mukamas ainoaan oikeaan tapaan, vaikka ruokaa voisi varioida vaikka kuinka. Yksi näistä ruoista on tuiki tavallinen jauhelihakeitto. Jauhelihakeiton olen valmistanut samalla tavalla jo yli 20 vuotta, joten on ehkä jo aika kokeilla jotain uutta. Siksi rohkaisin mieleni ja tein sopan vanhasta Napero-lehdestä löytyneen ohjeen mukaan, tosin tätäkin hieman soveltaen. Mulle uutta tässä keitossa oli joukkoon pilkottu omena, jota ei tosin valmiista sopasta enää erottanut. Ihan hyvä ja maukas keitto tästä silti tuli.




Omenainen jauhelihakeitto eli Naperon omppupomppukeitto

8-10 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
5 perunaa
2-3 porkkanaa
pala purjoa
1 pieni punainen paprika
1 omena
400 g jauhelihaa
suolaa
pippuria
Lisäksi:
hienonnettua persiljaa

  Kuori ja kuutioi perunat, leikkaa porkkanat lanteiksi. Laita perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen ja keitä noin 10 minuuttia.
  Kuutioi paprika ja omena, hienonna huuhdottu purjo. Lisää kasvisliemikuutiot ja kasvikset kattilaan. Anna kiehua vielä 5 minuuttia.
  Ruskista jauheliha pannulla ja mausta halutessasi kevyesti suolalla ja pippurilla. Kaada jauheliha kattilaan ja kypsennä vielä viitisen minuuttia. 
  Hienonna päälle reilusti tuoretta persiljaa ja tarjoa hyvän leivän kera. 


2 kommenttia:

  1. Sulla on sit samat meiningit siellä kun mullakin, että vanhoihin hyviin keittoihin on pakko löytää vähän jotain uutta välillä. Ja todeta joko että välittömästi paluu vanhaan tai olipas tämä hyvää!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin :D Nytkin oli vähällä, etten suunnitelmista huolimatta tehnyt keittoa vanhalla tavalla, mutta totesin, että kun ainekset on kerran hankittu, niin pakko kokeilla tätä ohjetta.

      Poista