4. kesäkuuta 2015

Sweet like cheesecake! - kesäinen raparperi-mansikkajuustokakku

Perinteinen kesäloman kunniaksi leivottu kakku jäi tällä kertaa tekemättä muiden juhlakiireiden vuoksi. Kun sitten reissusta viimein palasin, lähti tyttö isänsä luo. Sen verran ehdin toki tyttöä nähdän, että ehti vihjailla kakkutoiveista. Nyt on tyttö taas kotona, joten pitihän neidille kakku leipoa. 

Sain äidiltäni joululahjaksi ihanan Kakkujen kuningattaret-kirjan ja siitä löytynyt raparperi-mansikkakakun ohje pääsi vihdoin ja viimein testiin. Olen ohjetta silmäillyt pitkin kevättä, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tuon leipoa. Kakkua varten keittelin eilen raparperihillon, mutta ihan hyvin tähän voi käyttää valmistakin. Hilloa tein hieman reilumman satsin, sillä niin tavallista kuin tuo onkin, niin mun mielestä raparperihillo on ihanaa. 

Kakku itsessään oli aika raikas, eikä tosiaankaan mitenkään liian makea. Jatkossa tekisin täytteen hieman toisin eli vatkaisin ensin jogurtin ja tuorejuuston tasaiseksi ja lisäisin vasta sitten muut aineet. Alkuperäisessä ohjeessa laitettiin nimittäin juusto, jogurtti, sokeri ja hillo kaikki samaan aikaan kulhoon ja sitten sekoitettiin. Itse en tällä konstilla saanut seosta tasaiseksi, vaan joukkoon jäi pieniä tuorejuustosattumia. Mutta kaiken kaikkiaan kelpo kakku tästä tuli. 




Raparperi-mansikkakakku
(12ann.)

Pohja:
200 g suklaa-kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g paksua turkkilaista jogurttia
2 dl raparperihilloa
3/4 dl sokeria
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl sitruunamehua
Koristelu:
tuoreita mansikoita
tummaa suklaata

  Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Viipaloi huuhdellut mansikat ja laita vieri viereen vuoan reunaa vasten.
  Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon raparperihillo ja sokeri. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kääntele juustoseokseen.
  Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet siihen. Anna jäähtyä ihan hetkisen (minuutin tai pari) ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
  Kaada täyte vuokaan keksiseoksen päälle. Tasoita pinta tarvittaessa. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi tai mieluiten yön yli.
  Irrottele kakun reunat vuoasta veitsenkärjellä tai palettiveitsellä ja poista vuoan reunat. Nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta suklaalla ja mansikoilla.




Raparperihillo

600 g raparperia
300 g hillosokeria
2 rkl vettä

  Leikkaa raparperit paloiksi ja laita kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri joukkoon samalla sekoittaen. Anna hillon kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.
  Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia. Kuori vaahto pois hillon pinnalta. Kaada hillo kuumennettuun lasipurkkiin. Säilytä hillo viileässä.

2 kommenttia:

  1. Kakku kuulostaa jo ainesten perusteella ihan suussasulavan herkulliselta ja tuo ihana koristelu taas kruunaa koko kakun!!! ♥

    P.S. Jos sitä on vielä jäljellä, niin laitatko taas palan tulemaan tännepäin.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Olis tuota vielä pieni pala jäljellä :D

      Poista