15. tammikuuta 2016

Räjähtäneet, mutta niin loistavat tonnikalarullat!

Eilen kaupassa käydessä havahduin siihen, että pitkästä aikaa ympärillä näkyvät ainekset vaikuttivat suunnattoman houkuttelevilta ja pää täyttyi erilaisista ruokaideoista. Ehkä tämä koko syksyn jatkunut lamaannus ruoan suhteen alkaa vihdoin helpottaa! Muutenkaan kokkaaminen ei tunnu enää pakkopullalta, vaan kauhan varteen tarttuu ihan mielellään. Tuli aika hyvä fiilis, kun tämän tajusin. Jospa perhe saisi välillä syödäkseen muutakin kuin makaronilaatikkoa tai jauhelihakastiketta ja perunaa. Eihän niissä mitään vikaa ole, mutta pidemmän päälle alkavat maistua puulta.

Alkuviikosta sain vihdoin ja viimein testattua Herkulliset voileipäkakut-kirjasta löytynyttä tonnikalarullien ohjetta. Ohje on poltellut näppejä jo parisen kuukautta, mutta tämän jäytävän laiskuuden ja saamattomuuden vuoksi ei ole päässyt testiin asti. Täyteainesten sekoittaminen ja rullien kääriminen kun oli mukamas suunnattoman vaativa tehtävä. Nyt harmittaa, etten ole aiemmin näitä tehnyt, sillä nämä olivat todella hyviä! Tein ensin vain puolikkaan satsin, mutta muun perheen toiveesta jouduin tehdä näitä heti lisää. Ainoa huono puoli näissä oli se, että kauniiden rullien aikaansaaminen oli aika hankalaa. En tiedä oliko mulla sitten liikaa täytettä, väärä tekniikka, vai missä vika, sillä leikatessa täytteet yrittivät pursuta rullista ulos. Leikatessa terävä veitsi on todellakin plussaa ja rullia paistaessa kannattaa jättää yksi reuna vähän pehmeämmäksi.




Tonnikala-tuorejuustotäytteiset tortillarullat

4 keskikokoista (täysjyvä)tortillaa
Tonnikala-tuorejuustotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl (dijon)sinappia
½ hienonnettu punasipuli
½ dl ruohosipulisilppua
1 valkosipulinkynsi tai 1 tl valkosipulitahnaa
1 tlk tonnikalaa öljyssä
pippuria
(suolaa)
oliiviöljyä paistamiseen
Koristeluun:
hienonnettua punasipulia
ruohosipulisilppua

  Sekoita tuorejuusto, sinappi, punasipuli, ruohosipuli, murskattu valkosipuli, valutettu tonnikala sekä pippuri tasaiseksi tahnaksi. Maista ja mausta halutessasi ripauksella suolaa. Levitä tahna tortilloille ja kääri ne rulliksi.
  Paista tortillarullia pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Leikkaa rullat paksuiksi viipaleiksi ja koristele hienonnetulla punasipulilla ja ruohosipulisilpulla. Tarjoa rullat lämpiminä tai hieman jäähtyneinä, jolloin ne ovat parhaimmillaan.





2 kommenttia:

  1. Meilläkin on tällä viikolla pyöritelty tonnikalaa rullalle, mutta munakasrullan muodossa! :) Uskoisin että nämä maistuisivat myös tuolle meidän isännälle. Harmi vaan että itse en voi syödä, ellei sitten pyöräyttäisi itse myös nuo tortillat, vaikkapa maissijauhoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kerran kokeillut tehdä itte tortilloja, mutta niistä tuli ihan hirvittävän kovia :D Jos löydät hyvän ohjeen, vinkkaa mullekin!

      Poista