4. heinäkuuta 2012

Kiusaus se on pienikin sienikiusaus

Ärrimurrifiilikset alkaa onneksi olla takanapäin ja tänään oli jo oleellisesti parempi mieli. Asiaan vaikuttanee se, että mennään jo keskiviikossa eli ukon iltavuoroviikko alkaa olla pian lusittuna. Ja äiti tulee huomenna meille kyläilemään muutamaksi päiväksi. Kivaa!

Ruokatouhuissa pääsin tänään suht helpolla, kun väsäsin tuollaisen pikkuruisen sienikiusauksen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan oli oikein hyvää. Sienet ja sipuli vaan sopii yhteen. Sieninä käytin tällä kertaa Sauvon säilöttyjä herkkutatteja. Meinasin ensin läväyttää sekaan vielä sienikuutioitakin, mutta jätin ne sitten kaappiin. Tuo neiti kun ei oikein niistä piittaa, vaikka muuten sienistä tykkääkin. Mun mielestä ne on taas suurta herkkua. Ohjeen alkuperästä mulla ei taaskaan ole mitään käsitystä.

Juustoinen sienikiusaus

6-8 perunaa
voita, margariinia tai öljyä
1 iso sipuli
0,5l hienonnettuja tuoreita sieniä TAI
2-3dl ryöpättyjä sieniä tai liotettuja suolasieniä TAI
tölkkisieniä
(2-5 valkosipulinkynttä)
100g sulatejuustoa
3dl maitoa

  Kuori ja suikaloi perunat. Kuumenna rasva ja hauduta siinä hienonnettua sipulia pari minuuttia. Lisää sienet (ja murskatut valkosipulinkynnet) joukkoon ja jatka hauduttamista vielä muutaman minuutin ajan. Mausta tuoreet sienet kevyesti suolalla.
  Levitä puolet perunasuikaleista voideltuun vuokaan, niiden päälle sieni-sipuliseos sekä loput perunasuikaleet. Kuumenna maito ja lisää sulatejuusto nokareina joukkoon. Hämmentele, kunnes juusto on sulanut kokonaan. Kaada seos muiden ainesten päälle vuokaan.
  Kypsennä kiusausta 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti