Mä en oikein tiedä mitä ajattelisin tämän päivän kokkailuista. Muuta kuin sen että kerrankin sain touhata rauhassa keittiössä. Komensin nimittäin pojat pihalle siksi aikaa. Lautaselta löytyi tänään Välimeren mauilla täytettyä possua, mansikkaista salaattia ja perunoita. Parasta tänään oli kyllä nuo perunat! Torilta haettujen perunoiden lajike oli Annabella. En ollut koskaan moisia maistanut ja kun olivat niin söpöjä, niin pakkohan niitä oli ottaa. Salaattia tehdessä iski pihiys ja vaihdoin poron kylmäsavupaistiin. Salaatti oli muuten ihan ok, mutta kastikkeesta en tykännyt. Salaatin ohjeen löysin Pirkasta ja jälleen kerran tein vaan semmoisen miniversion. Possu pääsi vähän kuivaksi ja sitruuna teki tuosta vähän hassun. Ihan syötäväähän tuo oli, mutta aika erikoista mun makuun. Oliivit jätin pois ja laitoin vähän reilummin tomaatteja. Tästäkin tein suosista semmoisen pienemmän version. Alkuperäinen ohje on Yhteishyvästä. Ohjeessa kehoitettiin tarjoamaan liha paahdettujen valkosipulien kanssa, mutta en millään jaksanut semmoisia tähän hätään tehdä.
Välimeren mauilla täytetty possunfilee
1kg:n possun ulkofilee
Marinadi:
0,75dl
rypsiöljyä
1
sitruunan mehu
2
valkosipulin kynttä viipaloituna
1tl
rosmariinia
1tl
timjamia
1rkl
kokonaisia viherpippureita
Täyte:
1dl
persiljaa
1dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
0,5dl
mustia oliiveja (jätin pois)
1
sitruunan kuori
1tl
suolaa
0,5tl
mustapippuria
Paistamiseen:
2rkl voita
kutistumatonta puuvillalankaa sitomiseen
Valmista marinadi. Nosta filee marinadiin ja anna maustua jääkaapissa
vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli.
Pyyhi fileen pinta
kuivaksi talouspaperilla. Nosta liha leikkuulaudalle ja aloita
leikkaaminen sivulta. Leikkaa filee auki tasaiseksi levyksi. Nuiji pinta
kevyesti nyrkillä.
Valmista täyte. Hienonna kaikki aineet
tehosekoittimessa tahnaksi. Levitä tahna fileen pinnalle. Kääri filee
rullalle ja sido puuvillalangalla tiukaksi kääröksi. Hiero vielä pintaan
hieman suolaa ja mustapippuria. Ruskista käärön pinta pannulla. Nosta
uunivuokaan ja kaada pohjalle hieman vettä. Kypsennä kääröä 175 asteessa
noin tunnin ajan tai kunnes sisälämpötila on noin 70 astetta. Kääri
kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään.
Kaada paistoliemi talteen
kattilaan. Poista langat ja viipaloi liha. Tarjoile lisäkkeenä uunissa
paistettuja kirsikkatomaatteja sekä paahdettuja valkosipuleita.
(6-8ann.)
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku tammenlehtisalaattia
1(n.300g) kurkku
1pkt(100g) kylmäsavuporoa viipaleina (tai kylmäsavupaistia)
5dl(250g) tuoreita mansikoita
Kastike:
2rkl balsamiviinietikkaa
2rkl ekstra neitsyoliiviöljyä
0,5tl Provencen mix-yrttiseosta
suolaa
mustapippuria
sokeria
Pinnalle:
parmesaanilastuja (jätin pois)
Huuhdo ja kuivaa salaatit huolellisesti. Halkaise kurkku pitkittäin (ja
koverra siemenet halutessasi pois vettymisen estämiseksi). Viipaloi
kurkku, suikaloi poro ja lohko mansikat.
Revi salaatit vadille, asettele päälle kurkut, porosuikaleet ja mansikat.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskottele salaatille juuri
ennen tarjoamista. Viimeistele lastuiksi leikatulla parmesaanilla.
Tarjoa lisäksi leipää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti