24. heinäkuuta 2012

Lihavia luurankoja

Mä oon hiljalleen itsekseni hymyillyt, kuinka omituisista asioista ihminen voikaan tulla "riippuvaiseksi". Mun salainen paheeni ja juttu jota ilman ei aamuista tuu mitään on Fitness jogurttimurot. Pepsi Maxin lisäksi tietenkin. Äitini oli joskus noita muroja ostanut ja siellä kyläillessä menin niitä maistamaan. Ja sillä tiellä sitten ollaan. Nyt kun saa laittaa kippoon muutaman tuoreen mansikan, niin voi ihanuutta. Mä voisin syödä tuota yhdistelmää määrättömiä määriä. Ei ne mansikat siis sittenkään tuu vielä korvista pihalle, vaikka sitä oon tässä pari päivää jo hokenutkin.

Kun en kerran muiden anna mun muroihini koskea, niin pakko sitä oli tänään kokatakin. Laitoin miehen hosumaan grillin ääreen, kun jääkaappiin oli taas ilmaantunut muutama paketti makkaraa. Niiden lisäksi marinoin muutaman possun grilliluurivin ja tein broilerisalaatin. Salaatin ohje on jälleen kerran Yhteishyvästä, mutta marinadiohjeen alkuperästä mulla ei ole muistikuvaa. Salaatti oli oikein hyvää ja sitä teen taatusti toistekin. Eikä noissa lihoissakaan mitään vikaa ollut, vaan hyvin kelpasivat.

Kevyt broilerisalaatti

3-4 marinoitua broilerinrintafileetä (laitoin jyväbroilerin mausteisia fileepihvejä)
erilaisia salaatteja
1 nippu retiisejä
2 sipulia varsineen
3 tomaattia
0,5 kurkkua
1dl mustia oliiveja (jätin pois)
Kastike:
4rkl öljyä
2tl viinietikkaa
2tl sinappia
1tl suolaa
rouhittua mustapippuria

   Paista broilerinrintafileet pannulla miedolla lämmöllä kypsiksi. Paketoi fileet folioon ja anna fileiden vetäytyä hetken aikaa. Huuhtele salaatinlehdet ja asettele ne tarjoiluastiaan. Leikkaa retiisit ja sipulit viipaleiksi, kurkku ja tomaatit lohkoiksi. Valmista salaatinkastike sekoittamalla keskenään öljy, viinietikka, sinappi ja mausteet. Asettele muut ainekset salaattien päälle ja mausta kastikkeella. Leikkaa broilerinfileet viipaleiksi ja nosta ne salaatin pinnalle tarjolle.


Marinoidut possun grilliluut
kilon verran possun grilliluita
Marinadi:
1dl rypsiöljyä
0,5dl soijaa
0,75dl barbeque-kastiketta
0,5rkl timjamia
1dl coca colaa

  Sekoita marinadi. Pane liha ja marinadi muovipussiin. Sulje pussi ja pane se astiassa jääkaappiin. Anna lihan maustua yön yli. Kääntele sitä muutaman kerran, jotta se maustuu tasaisesti.
  Nosta lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön, pyyhi enin marinadi pois, kääri luut folioon ja esikypsennä 125 asteisessa uunissa pari tuntia.
  Grillaa esikypsennetyt lihat. Sivele lihaa grillauksen aikana marinadilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti