Mä oon hiljalleen itsekseni hymyillyt, kuinka omituisista asioista ihminen voikaan tulla "riippuvaiseksi". Mun salainen paheeni ja juttu jota ilman ei aamuista tuu mitään on Fitness jogurttimurot. Pepsi Maxin lisäksi tietenkin. Äitini oli joskus noita muroja ostanut ja siellä kyläillessä menin niitä maistamaan. Ja sillä tiellä sitten ollaan. Nyt kun saa laittaa kippoon muutaman tuoreen mansikan, niin voi ihanuutta. Mä voisin syödä tuota yhdistelmää määrättömiä määriä. Ei ne mansikat siis sittenkään tuu vielä korvista pihalle, vaikka sitä oon tässä pari päivää jo hokenutkin.
Kun en kerran muiden anna mun muroihini koskea, niin pakko sitä oli tänään kokatakin. Laitoin miehen hosumaan grillin ääreen, kun jääkaappiin oli taas ilmaantunut muutama paketti makkaraa. Niiden lisäksi marinoin muutaman possun grilliluurivin ja tein broilerisalaatin. Salaatin ohje on jälleen kerran Yhteishyvästä, mutta marinadiohjeen alkuperästä mulla ei ole muistikuvaa. Salaatti oli oikein hyvää ja sitä teen taatusti toistekin. Eikä noissa lihoissakaan mitään vikaa ollut, vaan hyvin kelpasivat.
Kevyt broilerisalaatti
3-4
marinoitua broilerinrintafileetä (laitoin jyväbroilerin mausteisia fileepihvejä)
erilaisia salaatteja
1
nippu retiisejä
2
sipulia varsineen
3
tomaattia
0,5
kurkkua
1dl
mustia oliiveja (jätin pois)
Kastike:
4rkl
öljyä
2tl
viinietikkaa
2tl
sinappia
1tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
Paista broilerinrintafileet pannulla miedolla lämmöllä kypsiksi. Paketoi
fileet folioon ja anna fileiden vetäytyä hetken aikaa. Huuhtele
salaatinlehdet ja asettele ne tarjoiluastiaan. Leikkaa retiisit ja
sipulit viipaleiksi, kurkku ja tomaatit lohkoiksi. Valmista
salaatinkastike sekoittamalla keskenään öljy, viinietikka, sinappi ja
mausteet. Asettele muut ainekset salaattien päälle ja mausta
kastikkeella. Leikkaa broilerinfileet viipaleiksi ja nosta ne salaatin
pinnalle tarjolle.
Marinoidut possun grilliluut
kilon verran possun grilliluita
Marinadi:
1dl rypsiöljyä
0,5dl soijaa
0,75dl barbeque-kastiketta
0,5rkl timjamia
1dl coca colaa
0,5dl soijaa
0,75dl barbeque-kastiketta
0,5rkl timjamia
1dl coca colaa
Sekoita marinadi. Pane liha ja marinadi
muovipussiin. Sulje pussi ja pane se astiassa jääkaappiin. Anna lihan
maustua yön yli. Kääntele sitä muutaman kerran, jotta se maustuu
tasaisesti.
Nosta lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön, pyyhi enin marinadi pois, kääri luut folioon ja esikypsennä 125 asteisessa uunissa pari tuntia.
Grillaa esikypsennetyt lihat. Sivele lihaa grillauksen aikana marinadilla.
Nosta lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön, pyyhi enin marinadi pois, kääri luut folioon ja esikypsennä 125 asteisessa uunissa pari tuntia.
Grillaa esikypsennetyt lihat. Sivele lihaa grillauksen aikana marinadilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti