20. heinäkuuta 2012

Eating and drinking

Jotenkin musta tuntuu, että mun mansikkakiintiö tälle kesää alkaa olla täynnä. Aamulla hain torilta toisen viiden kilon laatikon mansikoita ja jotenkin se perkaaminen ja pakastaminen alkoi nyppiä ja pahasti. Tuolla mansikkamäärällä luulisi kyllä pärjäävän yhden talven. Suurin osa meni siis pakastimen täytteeksi, mutta pienen osan keitin vielä hilloksi. Tällä kertaa tein semmoista juhlavaa mansikkahilloa Yhteishyvän ohjeen mukaan. Jos ei muuta, niin ainakin tahmaista tuo oli. Taitaa olla lattiankuurausta tiedossa heti huomenissa. Ja jotensakin jouluiset fiilikset tuli tuota maistellessa ja haistellessa....

Juhlava mansikkahillo 

1,2 l (n.600g) tuoreita mansikoita
  Perkaa mansikat ja paloittele ne kattilaan. Lisää hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Kuori vaahto tarvittaessa. Lisää vaniljasokeri ja mausteet ja hauduta vielä noin 5 minuuttia. Täytä pestyt ja kuumennetut tölkit täyteen ja sulje ilmatiiviisti. Säilytä hillo viileässä.


Kokkailun suhteen mulle iski laiskimuspäivä ja laitoin ukon hakemaan mulle tai siis meille pizzaa. Seinäjoelle on joku aika sitten avattu semmoinen Asian Diamond-ruokapaikka ja monista suunnitelmista huolimatta se oli vielä testaamatta. Pizzalista vaikutti sen verran poikkeavalta niihin perinteisiin verrattuna, että pakkohan niitä oli maistaa. Itse en paikan päällä käynyt, mutta kuulemma vaikutti oikein mukavalta ja viihtyisältä. Ukko toi mulle semmoisen Mamma mia-pizzan, jossa oli täytteenä mm. marinoitua häränlihaa, sieniä, chiliä ja ihan tajuttomasti juustoa! En oo eläissäni tuollaista juustomäärää nähnyt yhdenkään pizzan päällä. Pizza oli ihan ok ja erittäin täyttävää. Hätinä jaksoin syödä kolmanneksen. Sen verran hyvältä ruoat vaikutti, että täytyyhän sitä toistekin käydä testaamassa.


Jälkiruoaksi nautittiin vielä pikkuiset lasilliset kermalikööriä jäillä ja mansikoilla höystettynä. Hyvyyttä oli! Tosin mansikat olisi voinut halkaista ennen lasiin laittoa.


Päivän alkoholivalistus löytyi tyhjennetyn lasin pohjalta jääpalan muodossa. Kiitos äiti vielä hienosta jääpalamuotista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...